Mainos

Eduskuntaan valittiin hyvätuloisia

Juuri valittujen kansanedustajien keskimääräiset tulot ovat 75500 euroa. Summa on kaksinkertainen verrattuna kaikkien ehdokkaiden tuloihin ja lähes nelinkertainen verrattuna äänioikeutettujen tuloihin.

Eduskuntatalo

Tilastokeskuksen mukaan 95 prosentilla valituista tulot ylittävät 32 000 euroa, kun äänestäjistä yhtä paljon tienaa vain 19 prosenttia. Naisia uusista edustajista on 38 prosenttia, mikä on suhteessa vähemmän kuin asetettiin ehdokkaiksi.

Ehdokkaista naisia oli 40 prosenttia, vaikka äänestäjistä heidän osuus oli 52 prosenttia. Naisia oli suhteessa vähiten ehdokkaana keskustalla ja ruotsalaisella kansanpuolueella. Vihreät olivat ainoa puolue, jolla oli parin prosentin naisehdokasenemmistö. Valittujen naisten keski-ikä on 43,1 ja miesten 51,6 vuotta. Naisehdokkaiden keski-ikä oli 43,6 vuotta ja miesehdokkaiden 47,9 vuotta.

Enemmistö eli 96 prosenttia valituista on työllisiä. Äänioikeutetuista työssä on noin puolet ja eläkeläisiä on 30 prosenttia. Sekä työttömien että opiskelijoiden osuus äänestäjistä on 8 prosenttia. Valituista yliopistotason koulutus oli 63 prosentilla ja äänestäjistä 11 prosentilla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.