Eduskuntaan päässyt Jani Toivola: En uskaltanut toivoa tätä

Tuore kansanedustaja, juontajana tunnetuksi tullut Jani Toivola uskoo avoimuuden siivittäneen hänet Arkadianmäelle.

– Nyt olo on hyvä, mutta hämmentynyt. En uskaltanut edes ajatella, että pääsisin läpi, vaikka totta kai siihen tähtäsin. Viimeisellä äänestysviikolla alkoi kuitenkin jo vähän tuntua, että aika moni oli äänestänyt minua, joten aloin toivoa salaa, Huomenta Suomessa vieraillut Toivola kuvailee tunnelmiaan.

Miehellä on arvio siitä, miksi eduskuntapaikka aukesi juuri hänelle. Hän ei usko, että ihmiset olisivat äänestäneet häntä vain televisiosta tuttujen kasvojen vuoksi.

– Minua on kiitetty avoimuudesta ja siitä, että olen itseni kautta kommentoinut monia yhteiskunnallisia asioita. Vaikka olen viihdealalta tuttu henkilö, olen ottanut kantaa esimerkiksi maahanmuuttajien ja seksuaalivähemmistöjen asioihin. Joten vaikka olen nyt uusi poliitikko, en ole ihan puskista tullut.

Vihreisiin kuuluvalla Toivolalla on selkeät tavoitteet, joiden eteen hän haluaa eduskunnassa tehdä töitä.

– Konkreettisimpia asioita ovat tasa-arvoinen avioliittolaki sekä koulukiusaamiseen saaminen kuriin. Opettajilla tulisi olla keinoja puuttua siihen.

Myös Toivola ällistyi Perussuomalaisten jättipotista. Puolue edustaa vihreiden kanssa monissa asioissa täysin vastakkaisia arvoja.

– Olin yllättynyt, miten suuri se oli, vaikka toki osasin jotakin tällaista odottaa. Mutta kunnioitan vaalitulosta ja täytyy vain tehdä kaikkensa, että saa heidän kanssaan omat mielipiteensä ymmärretyksi.

(MTV3–ANULIINA TULLA)

Lue myös:

    Uusimmat