Hallitus sai eduskunnan luottamuksen

23:34
Seuraa lähetystä tästä!

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 89–68. Poissa oli 42 edustajaa. 

Hallituksen luottamus mitattiin, koska oppositiopuolueet perussuomalaiset ja Liike Nyt tekivät hallitukselle välikysymyksen maahanmuuttopolitiikasta ja taloudesta.

Perussuomalaiset ja Liike Nyt arvostelivat välikysymyksessään etenkin kaavailuja maahanmuuttajien perheenyhdistämisten helpottamisesta.

– Perheenyhdistämistä helpottavalla esityksellä Suomesta tulisi Länsi-Euroopan liberaaleinta perheenyhdistämispolitiikkaa harjoittava valtio, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi eduskunnan välikysymyskeskustelussa keskiviikkona.

Keskustelussa perussuomalaiset olivat huolissaan siitä, että perheenyhdistämisen helpottaminen voisi lisätä niin sanottua ankkurilapsi-ilmiötä. Tällöin lapsi lähetetään edeltä Suomeen, minkä jälkeen hänen sukulaisensa pääsevät maahan perheenyhdistämisen nimissä.

Hallituspuolueiden edustajat kiinnittivät keskiviikkona huomiota siihen, että mitään hallituksen esitystä perheenyhdistämisen helpottamisesta ei ole olemassa, minkä vuoksi koko välikysymyskeskustelua pidettiin jopa absurdina.

–  Meillä on siis sisäministeriön esitys, joka on lausuntokierroksella, meillä ei ole olemassa hallituksen esitystä. Hallitus ei ole tätä yhdessä käsitellyt, pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi.

Oppositiosta kokoomus ja kristillisdemokraatit eivät olleet mukana välikysymyksessä, mutta ne tekivät keskiviikkona hallitukselle omat epäluottamuslause-esityksensä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja