Työministeri Arto Satonen sai eduskunnan luottamuksen – näin äänet jakautuivat

Työministeri Arto Satonen (kok.) on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 92–56. Tyhjää äänesti 19 ja poissa oli 32 edustajaa.

Luottamuksen puolesta äänestivät kaikki hallitusryhmien paikalla olleet edustajat sekä Liike Nytin edustaja.

Oppositioryhmistä keskustan edustajat äänestivät tyhjää ja muut luottamusta vastaan.

SDP:n Mäkynen paheksui

Epäluottamuslausetta Arto Satoselle esitti SDP:n eduskuntaryhmä tiistaina työrauhalainsäädäntöä koskevan esityksen käsittelyn yhteydessä.

SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen sanoi, että Satonen on eduskunnan edessä antanut väärää tietoa, ja myöhemmin toistanut virheellistä väitettä, sen sijaan että olisi korjannut asian tai pahoitellut. S

DP on nostanut tikun nokkaan Satosen puheet siitä, että Ruotsissa oikeuskäytäntö olisi rajannut poliittiset lakot 1–2 tunnin mittaisiksi.

SDP katsoo, ettei kyseiselle väitteelle löydy perusteita ja viittaa Ruotsin sovittelutoimiston päälakimiehen Per Ewaldssonin ja emeritusprofessori Niklas Bruunin haastatteluihin Helsingin Sanomissa.

– Vaikka virhe on selvästi osoitettu, työministeri ei ole muuttanut toimintaansa tai perunut puheitaan. Näin ollen voidaan todeta, että koko hallituksen rakennelma ja työministerin väitteisiin perustuva lakko-oikeuden rajoittaminen on rakennettu joko tietoisesti tai heikosta valmistelusta johtuen virheelliselle perustalle, Mäkynen paheksui puheessaan.

Juttua päivitetty äänestyksen tuloksella 7.3.2024 kello 17.23.

Lue myös:

    Uusimmat