Edullinen ja tehokas apu: Tällä nopeutat aineenvaihduntaa ja helpotat krapulaa!

Katso, kuinka paljon saat hyötyä herkuttelemalla kurkkua.

Nappaa kaupasta kurkkua mukaan! Tästä vihreästä tehopakkauksesta on moneksi, sillä se nopeuttaa ruoansulatusta ja helpottaa myös muun muassa krapulaa.

1. Nesteyttää kehoa

Useilla ihmisillä veden juominen saattaa kiireessä unohtua. Kurkku onkin tästä syystä hyvä välipala, sillä siitä saa runsaasti nesteitä ja myös nälkä pysyy pidempää loitolla. Tässä terveyspommissa on yli 90 prosenttia vettä.

2. Kurkku helpottaa sisäistä ja ulkoista poltetta

Kesällä ihmiset saattavat unohtaa käyttää tarpeeksi aurinkorasvaa ja täten myös iho saattaa hieman palaa. Kurkunviipaleet auttavat lievittämään liiallisesta auringon nauttimisesta johtuvaa kivun tunnetta. Tämä vihreä tehopakkaus auttaa myös lieventämään närästystä.

3. Kurkku poistaa toksiineja

Kurkun sisältämät nesteet auttavat poistamaan kehostasi myrkyllisiä toksiineja.

4. Kurkusta saa runsaasti vitamiineja

Salaateissa runsaasti hyödynnetty kurkku sisältää lähestulkoon kaikkia tärkeimpiä vitamiineja, joita ihmiset tarvitsevat päivittäin. Tämä vihreä raaka-aine sisältää A, B ja C-vitamiinia, jotka tehostavat vastustuskykyä ja pitävät mielen virkeänä.

5. Kurkku tekee iholle ihmeitä

Kurkku sisältää muun muassa kaliumia ja magnesiumia, jotka saavat ihon hehkumaan.

6. Kurkku edistää aineenvaihduntaa sekä painonpudotusta

Vähäkalorinen ja runsaasti nesteitä sisältävä kurkku toimii huikeana välipalana painonpudotuksesta haaveileville. Kurkkua kannattaa hyödyntää esimerkiksi salaateissa ja keitoissa. Voit nautiskella sitä myös välipalana esimerkiksi jogurttidipin kera. Kurkun avulla saa apua myös ummetuksekseen.

7. Kurkku saa silmäpussit katoamaan

Laita kurkunviipaleet silmien päälle ja huomaa, kuinka silmäpussit pienentyvät.

8. Kurkku voi pienentää syöpään sairastumisen riskiä

Kurkku sisältää useita ainesosia, jotka voivat alentavat syöpään sairastumisen riskiä, erityisesti rinta- sekä eturauhassyövän riskiä.

9. Kurkku auttaa diabeteksen hoitamisessa

Kurkun nesteet sisältävät hormoneita, joita haima tarvitsee tuottaakseen insuliinia. Näin ollen kyseisestä raaka-aineesta on runsaasti hyötyä diabetesta sairastaville ihmisille. Raaka-aine auttaa myös alentamaan kolesterolia. Kurkun sisältämä kuitu, kalsium ja magnesium säätelevät myös verenkiertoa, joten sen syömisestä on hyötyä niin alhaisesta kuin myös korkeasta verenpaineesta kärsiville.

10. Kurkku tuhoaa suusta löytyviä bakteereita

Haiseeko hengityksesi? Ei hätää, sillä kurkusta löytyy apukeino myös tähän. Viipaloi kurkku ja aseta se kielesi avulla kitalakea vasten. Kurkun ainesosat tuhoavat suussa viihtyviä bakteereita ja parantavat myös hengityksen hajua.

11. Kurkusta apua hiuksille ja kynsille

Kurkun sisältämistä mineraaleista löytyy apua niin hiuksille kuin myös kynsille. Kyseinen tehopakkauksen mineraalit tekevät kynsistä ja hiuksista vahvemmat.

12. Kurkusta on hyötyä myös nivelille

Kurkun mineraaleista on apua särkeville nivelille. Hyödynnä kurkun kanssa porkkanaa ja saa apua myös muun muassa kihtiin sekä niveltulehduksiin.

13. Kurkun syöminen selättää krapulan

Juhlinnan jälkeisen aamusta selviää paremmin, jos syö hieman kurkkua ennen nukkumaan menoa. Kurkun sisältämä B-vitamiini sekä sokerit palauttavat kehon nopeammin normaalimpaan tilaan ja helpottavat muun muassa päänsärkyä.

14. Kurkku pitää munuaiset kunnossa

Kurkku alentaa kehossa olevan virtsahapon määrää ja täten helpottavat munuaisten toimintaa ja pitää ne kunnossa.

Lähde: Fitnea

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat