Edmontonin ottelusta kuului kummia – Mikko Koskisen varjoon jäänyt veskari yllätti

St. Louis Bluesin ja Edmonton Oilersin välisestä jääkiekon NHL-ottelusta kuului kummia, kun Oilers onnistui voittamaan Cam Talbot maalillaan. Ottelu päättyi öljymiesten 3–2-voittoon voittomaalikilpailun jälkeen.

Mikko Koskinen on noussut viime aikoina laadukkailla otteillaan Edmontonin ykkösvahdiksi ohi kanadalaisveskari Talbotin. Suomalaismaalivahti oli aloittanut Edmontonin neljä edellistä peliä. Talbot oli sen sijaan hävinnyt edelliset kuusi pelaamaansa ottelua, ja hänen viimeisin voittonsa oli lokakuulta, kun Chicago taipui jatkoajalla 2–1.

Läheltä piti, ettei tappio olisi tullut Talbotin sarakkeeseen tälläkin kertaa. Edmonton onnistui kuitenkin tasoittamaan taiston varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, kun Oscar Klefbom iski kiekon nuottaan.

Voitto oli Talbotille hänen 100:s Edmonton-paidassa runkosarjaotteluissa. Kanadalainen nappasi tilastoihinsa 28 torjuntaa. Ratkaisevan rangaistuslaukauksen upotti voittomaalikilpailun kolmannessa parissa sisään Oilers-supertähti Connor McDavid (video alla).

Edmonton-hyökkääjä Jesse Puljujärvi viiletti jäällä 11.45 minuuttia ilman tehomerkintöjä. Plus-miinus-tilastossa hän jäi plussalle yhden pykälän verran.

Koskinen on kauden aikana voittanut 12 aloittamastaan ottelusta kahdeksan peliä. Koskisen torjuntaprosentti on 92,5 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,23.

Talbot on puolestaan napsinut 16 ottelusta vain kuusi voittoa. Hänen tilastonsa kalpenevat muutenkin Koskiselle: torjuntaprosentti 89,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,19.

Alapuolen videolla juttua NHL:n pistepörssiä johtavasta Mikko Rantasesta: