Kauden alla parjattu Leijonat-vahti loistaa – haastaa jo tosissaan NHL:n ykkösvahdin paikasta!

Mikko Koskinen on antanut marraskuussa todellisen haasteen Edmonton Oilersin ykkösvahdille Cam Talbotille. Suomalaisen vahvat otteet saivat jatkoa viime yönä, kun Edmonton kaatoi Montreal Canadiensin 6-2.

Videolla huippuhetket edellisen yön NHL-kierrokselta:


Harjoituskausi näytti Koskisen tulevaisuuden kannalta todella huonolta, kun harjoituspelit menivät lähes poikkeuksetta kehnosti. Koskinen pääsikin pelaamaan kauden 11 ensimmäisestä runkosarjan pelistä vain yhdessä.

Marraskuu on muuttanut kaiken. Koskinen on aloittanut Edmontonin seitsemästä pelistä neljässä. Sunnuntain Colorado-ottelussa Talbot teki kesken pelin tilaa suomalaiselle. Ja mikä tärkeintä: Koskinen on voittanut aloittamistaan viidestä ottelusta neljä. Talbotilla on 13 ottelusta vain viisi voittoa.

Viime yönä Koskinen oli parempi, kun hän kohtasi maanmiehensä Antti Niemen.

Koskinen napsi 27 torjuntaa ja hänet ohitti vain kauden kymmenennen maalinsa tehnyt Max Domi avauserässä sekä Andrew Shaw toisessa. 

Shaw'n osuma tasoitti pelin lukemiin 2-2, mutta sen jälkeen Edmonton meni menojaan. Drake Caggiula kuittasi isännät 3-2-johtoon vain pari minuuttia tasoituksen jälkeen.

Päätöserässä Edmonton pisti kiekon vielä kolmesti ohi Niemen taakse. Edmontonin kärkimiehet olivat vedossa: Connor McDavid syötti kolme maalia ja Leon Draisaitl iski tehot 1+2. McDavid nousi NHL:n pistepörssin kärkeen tehoillaan 10+16=26. Coloradon Mikko Rantanen on tasoissa, mutta McDavid on ykkösenä isomman maalimäärän vuoksi.

Montrealin suomalaiset Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen jäivät ilman tehopisteitä. Niemi oli kovassa pommituksessa, kuudesta päästetystä maalista huolimatta hän torjui 37 laukausta.

Lue myös:

    Uusimmat