Mainos

Eagle-Eye Cherry keväällä kuolleesta Aviciista: "En osaa edes kuvitella, miten yksinäinen hän oli"

3:40

Ruotsalaislaulaja Eagle-Eye Cherry muistuttaa siitä, että on tärkeää osata sanoa ei. Cherry paloi loppuun julkaistuaan kolme albumia ja muutaman ison hitin sekä keikkailtuaan ympäri maailmaa.

Katso yllä videolta, mitä Eagle-Eye Cherry puhuu Aviciista ja omasta loppuunpalamisestaan.

Save Tonight- ja Are You Still Having Fun -hiteillä suursuosioon 1990-luvun lopulla ja vuosituhannen vaiheessa noussut ruotsalaislaulaja Eagle-Eye Cherry, 47, luki keväällä surullisena uutisia.

Cherryn maanmies, dj- ja tuottajatähti Avicii oli kuollut. Eri lähteiden mukaan artisti oli tehnyt itsemurhan. Viime vuosina vastaavanlaisia suru-uutisia on kuultu muun muassa Soundgarden-nokkamies Chris Cornellista, Linkin Park -laulaja Chester Benningtonista ja viimeisimpänä huippukokki Anthony Bourdainista.

– Olen puhunut siitä, mitä on olla jättisuosittu. Siinä on tavallaan myrskyn silmässä. Lopulta sanoin itse, että seis, Eagle-Eye Cherry toteaa.

– Avicii oli lauluntekijä. Hän tykkäsi olla studiossa kuulokkeet päässään musiikkia tehden. Sitten, kun hän nousi lavalle jättimäisillä areenoilla, hän oli lavalla yksin.

Avicii laskettiin haudan lepoon – vain läheiset paikalla. Myös Cherryllä on kokemusta yksinäisyydestä. Hän julkaisi vuosien 1997 ja 2003 välillä kolme studioalbumia ja kiersi maailmaa keikkaillen. Vuoden 2004 puolella hän paloi loppuun ja jäi lähes kymmenen vuoden tauolle.

– Minulla oli ja on kuitenkin lähes poikkeuksetta bändi mukanani lavalla. Kun nousen lavalle, mukanani on ihmisiä, joita voin katsoa, joiden kanssa voin jammailla. Avicii oli lavalle noustessaan aina yksin. En osaa edes kuvitella, millaista se on, laulaja pohtii.

– Avicii oli tyyppi, josta ei olisi luultavasti ikinä pitänyt tulla artistia. Hänen olisi pitänyt vain tehdä tuotanto- ja laulunkirjoitushommia muille. Se olisi ollut helpompaa.

Eagle-Eye Cherry kertoo, että häneltä kesti pitkään oppia yksi tärkeä asia.

– Meni pitkään, että opin sanomaan ei. Sitä olettaa, että ympärilläsi olevat ihmiset ovat olemassa sinua varten, mutta ei se ole niin. Päivän päättyessä kyse on vain sinusta. Sinä olet se ainoa ihminen, joka voi sanoa ei, Cherry sanoo.

– Sitten kuten opin sen sanan, minusta tuli liiankin hyvä sen sanomisessa. Siksi olin niin pitkään poissa, laulaja naurahtaa.

Eagle-Eye Cherryn uusi albumi julkaistaan kesän jälkeen.

Katso videohaastattelun toinen osa alla.

4:14

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.