Mainos

Duuma: Viktor Zubkov Venäjän uusi pääministeri

Presidentin yllätysehdokas ja talousrikoksia tutkivan viraston johtaja on noussut Venäjän uudeksi pääministeriksi.

Venäjän parlamentti on vahvistanut äänestyksessä Viktor Zubkovin valinnan maan uudeksi pääministeriksi. Presidentti Vladimir Putin esitti Zubkovia pääministeriksi toissapäivänä, kun maan hallitus erosi.

Viktor Zubkovin hallitusohjelman keskeisiä kohtia ovat talouden ja yhteiskunnan vakaa kehitys ja maan sotatarviketeollisuuden vahvistaminen. Lisäksi Zubkovin odotetaan muuttavan maan hallituksen kokoonpanoa.

Päivänpolitiikassa melko tuntemattoman Zubkovin valinta oli yllätys, sillä hän on toiminut talousrikoksia tutkivan viraston johtajana. Monet odottivat Putinin nimittävän pääministeriksi joko Sergei Ivanovin tai Dmitri Medvedin, jommankumman varapääministereistä.

Presidentti Putin sanoi valtion television haastattelussa, että Zubkovin valinnalla haluttiin varmistaa hallituksen toimintakyky vaalien aikana.

-Odotan, että nämä järjestelmän muutokset johtavat siihen, että Venäjän hallinto toimii vastustuksetta vaalien aikana ja vaalien jälkeen, Putin sanoi.

Zubkov työskenteli Putinin kanssa Pietarin kaupungin johdossa 1990-luvulla. Hänet tunnetaan presidentin vankkumattomana tukijana ja hänellä on vahva henkilökohtainen lojaalius Putinia kohtaan.

Pääministeriehdokas Viktor Zubkov sanoi eilen, ettei hän sulje pois mahdollisuutta asettua ehdolle kevään presidentinvaaleissa. Hän kertoi toimittajille Moskovassa, että jos hänen pääministerikautensa tuottaa tuloksia, ehdokkuus on mahdollista.

Venäjällä pidetään presidentinvaalit maaliskuussa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.