Dramaattinen tappio päätti Elias Kuosmasen olympiahaun MM-kisoissa – jury jyräsi mattotuomarit

Elias Kuosmanen hävisi kreikkalais-roomalaisen painin MM-kisojen 97 kilon sarjan toisessa keräilyottelussaan Turkin Cenk Ildemille 2–3, dramaattisten loppusekuntien jälkeen. Tappio tiesi sitä, että Kuosmanen ei saanut Kazakstanin Nur-Sultanissa kisattavista MM-kisoista olympiapaikkaa.

Kuosmanen oli tappiolla 1–3, mutta kuusi sekuntia ennen loppua nousi kahden pisteen suorituksella tasoihin. Tasatulos olisi tuonut suomalaiselle voiton viimeisen pistesuorituksen ansiosta. Turkkilaisleiri kuitenkin haastoi tuomion, ja lopulta päätös oli, että Kuosmanen sai vain pisteen ja sitä myötä kitkerän tappion.

Kuosmanen painoi tappion jälkeen kasvonsa syvälle käsiin, ja sama oli reaktio myös vastuuvalmentaja Marko Yli-Hannukselalla. Tuomiota oli vaikea käsittää.

–  Se oli otteesta pakeneminen (Ildemiltä), ja minun mielestä sääntöjen mukaan se tuo varoituksen ja kaksi pistettä. Kaikki tuomarit matolla olivat samaa mieltä, mutta jury päätti kuitenkin noin. En tiedä, näin tämä nyt meni, Yli-Hannuksela kertoi epäuskoisena Kazakstanista.

Paikka Tokion olympiapaineihin olisi auennut sijoituksella kuuden parhaan joukkoon, ja tuohon joukkoon Kuosmanen olisi päässyt voittamalla keräilyissä kolme ottelua eli Ildemin jälkeen vielä Iranin Mohammadhadi Saravin. Nyt Tokion olympiahaaveen toteuttaminen jää ensi kevään varaan.

–  Euroopan karsinnoissa on silloin jaossa kaksi paikkaa ja maailman karsinnoissa myös kaksi paikkaa, Yli-Hannuksela kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat