"Dramaattinen käänne vaadittaisiin, jotta talvea enää etelään saataisiin" – sääkartat hohkavat niin punaisena, että meteorologi odottaa jo kevättä

3:08

Talvilomalaisille on luvassa kehnoa hiihtosäätä etelässä. Pitkän ajan ennuste lupailee kevään alkua. 

Kuluvan viikon päätteeksi pakkanen kiristyy Lapissa. Samanaikaisesti Keski- ja Etelä-Suomessa on lauhempaa, ja lämpötilat ovat nollan molemmin puolin. Ensimmäiset talvilomat alkavat viikonloppuna ja monet suuntaavat lomanviettoon toiselle paikkakunnalle.

Menoliikenteelle perjantai ja lauantai ovat otollisia, kun taas sunnuntaina sateet voivat tehdä matkanteosta ikävämpää. 

Lunta on suuressa osassa maata, mutta sää on lauhaa Etelä- ja Keski-Suomen alueella. Jos talviloma on pilalla ilman hiihtolenkkejä, varmimmin ladut löytyvät Itä-Suomen vaaroilta tai Pohjois-Suomesta. 

– Lapista löytyy lunta paikoin yli metrin verran, eikä se ole sieltä mihinkään häviämässä, meteorologi Markus Mäntykannas lohduttaa. 

Kuukausiennuste lupailee enemmänkin kevään merkkejä ilmestyviksi. Kartta hohkaa punaisena liki koko Euroopan yllä seuraavan neljän viikon ajan.

– Kuule minä rupean jo odottamaan kevättä! Asetelma on sellainen, että ei tässä enää talvelle jää mahdollisuuksia alkaakaan, Mäntykannas ennustaa. 

– Kyllä tämä niin lauhalta näyttää, että dramaattinen käänne vaadittaisiin säätyyppiin, jotta talvi pääsisi alkamaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja