Mediajätti joutui pyytämään anteeksi – tämä kysymys sai maajoukkuekapteenin vaikeaksi: "Se on vaarallista"

Jalkapallon naisten MM-kisat käyntiin – näitä maita ja pelaajia kannattaa seurata 2:29
Katso videolta: Näitä maita ja pelaajia kannattaa seurata MM-kisoissa.

Jalkapallon naisten MM-kilpailujen sunnuntaisessa Marokon lehdistötilaisuudessa nähtiin erikoinen tilanne, kun BBC:n toimittaja kysyi joukkueen kapteenilta Ghizlane Chebbakilta, että onko heidän joukkueessaan homoseksuaaleja. Nyt BBC on pyytänyt kysymystä anteeksi.

Marokon historian ensimmäinen MM-turnaus käynnistyi 0-6-murskatappiolla Saksalle. Ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa joukkueen kapteeni Chebbak sai BBC:n toimittajalta kyseenalaisen kysymyksen.

– Homoseksuaaliset suhteet ovat laittomia Marokossa. Onko teillä homoseksuaaleja pelaajia joukkueessa ja miltä heidän elämänsä näyttää Marokossa? BBC:n toimittaja kysyi. 

Lehdistötilaisuuden valvojan mukaan kyse oli poliittisesta kysymyksestä ja tilaisuudessa tuli keskittyä jalkapalloon. Toimittajan mielestä kyse ei ollut sellaisesta vaan ihmisoikeuksista. Chebbak ei vastannut kysymykseen ja piakkoin lehdistötilaisuus loppui. 

Marokossa ei ole laitonta olla homoseksuaali, mutta homoseksuaaliset suhteet ovat laittomia ja siitä voi saada korkeintaan kolmen vuoden vankeustuomion. BBC sai kysymyksestä runsaasti kritiikkiä. 

Paikan päällä ollut The Athleticin toimittaja Steph Yang kertoi CNN:lle, että useat marokkolaistoimittajat olivat järkyttyneitä kysymyksestä. CBC Sportsin toimittaja Shireen Ahmed kertoi myös omasta ihmetyksestään kysymykselle. 

– On outoa kysyä pelaajalta, ovatko hänen joukkuetoverinsa homoseksuaaleja ja kuinka se vaikuttaa heihin, kun tietää, että se ei ole sallittua. Hän ei voi kommentoida tällaista asiaa. Se voi olla heille suorastaan vaarallista. Kysymys ei ole pelkästään epäeettinen, se on myös vaarallinen, Ahmed sanoi CNN:lle.

BBC on nyt pyytänyt anteeksi toimittajan esittämää kysymystä.

– Ymmärrämme, että kysymys oli sopimaton. Meillä ei ollut aikomusta aiheuttaa vahinkoa tai kärsimystä, BBC:n tiedottaja sanoi CNN:lle.

Marokon MM-turnaus jatkuu seuraavaksi ottelulla Etelä-Koreaa vastaan. Lohkovaiheen päätöspelissä se kohtaa Kolumbian.

Lue myös:

    Uusimmat