Doug Shedden katsoo edelleen kaikki Leijonien pelit – "Suomi on minun joukkueeni"

Pentti Matikainen: Kanada cupin Leijonat-urotyö uran makein ottelu 7:59

Suomen jääkiekkomaajoukkueen entinen päävalmentaja Doug Shedden kertoo MTV Sportin haastattelussa seuraavansa tiiviisti Leijonien pelejä MM-turnauksessa. Konkarivalmentaja povaa Suomi-Sveitsi-ottelusta vähämaalista ja tasaista ottelua.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Katso videolta Pentti Matikaisen haastattelu aamun Huomenta Suomessa.

Leijonien, Helsingin IFK:n ja Jokereiden entinen päävalmentaja Doug Shedden vastaa puhelimeen Yhdysvaltojen Floridassa. Tarkalleen ottaen  jääkiekkovalmentaja tarttuu luuriin sateensuojassa paikallisella golfkentällä.

Golfin pelaamisen lisäksi Sheddenin päivät ovat viime päivinä täyttyneet jääkiekon MM-kisojen seuraamisesta.

Kun Sheddeniltä kysyy, onko hän seurannut Suomen pelejä MM-kisoissa, niin puhelimen päässä on hetken hiljaisuus ja sitten vastaus tulee jopa hieman tuohtuneeseen äänensävyyn –  ikään kuin olisin kysynyt täysin itsestään selvää asiaa.

– Olenko seurannut Suomen pelejä? No tietenkin minä olen seurannut Suomen pelejä. Katson kaikki Suomen pelit. Onhan Suomi minun joukkueeni. Suomen pelejä on ollut ilo katsoa. Se on ollut sellaista hyvin raikkaan näköistä jääkiekkoa, kanadalaisvalmentaja Shedden vastaa.

Useita vuosia Sveitsin pääsarjassa valmentanut Shedden povaa Suomi-Sveitsi-pelistä tasaista vääntöä.

– Jos Suomi pelaa omilla vahvuuksillaan, eli varsinkin kurinalaista joukkuepeliä, niin voitto pitäisi tulla. Mutta uskon, että tiukoille menee. Tuskin kovin montaa maalia ottelussa tullaan näkemään. Peli tulee ratkeamaan sellaisiin yksittäisiin pelaajiin, jotka ovat valmiita varastamaan show’n, sanoo Shedden.

Sheddenin mielestä myös Sveitsillä on iskukykyinen joukkue.

– Sveitsillä on todella hyviä NHL-pelaajia kuten Roman Josi. Joukkueena heidän vahvuus on luisteluvoima – ja nopeus. Heidän pelaajiensa luistelunopeus on peräisin Sveitsin jääkiekkoliigasta. Se on nykyään jopa vauhdikkaampi sarja kuin SM-liiga. Muutenkin Sveitsi on mennyt isoin harppauksin eteenpäin jääkiekkomaana. Siitä kertoo varsinkin Sveitsin NHL-pelaajien kasvanut määrä.

Lue myös:

    Uusimmat