Neula kädessä yllätetty kohuhiihtäjä sai vankeustuomion – pohjilla neljän vuoden kilpailukielto

Seefeldin MM-kisojen yhteydessä pidätetty itävaltalaishiihtäjä Max Hauke on saanut dopingrikkeestään ehdollisen vankeustuomion ja 480 euron sakon.

Haukelle oltiin tekemässä verenvaihtoa, kun poliisi iski hiihtäjien majapaikkaan viime helmikuussa. Keskiviikkona hän sai tuomion "vakavasta urheilupetoksesta".

Itävallan antidopingtoimisto oli jo aiemmin määrännyt Haukelle neljän vuoden kilpailukiellon.

Hauken tapaus liittyy Aderlassiksi (suonenisku) nimettyyn poliisioperaatioon. Poliisi selvittää edelleen dopingvyyhteä, jossa saksalaisen lääkärin Mark Schmidtin uskotaan johtaneen veridopingohjelmaa, jonka asiakkaina oli useiden lajien urheilijoita eri maista.

Hauke, 27, tunnusti oikeudenkäynnissä kasvuhormonin käytön ja veridopingin, muttei hyväksynyt syytettä 50  000 euron vahingoista sponsoreilleen. Hänellä on vielä mahdollisuus valittaa tuomiostaan.

–  Pidin itseäni lahjakkaana, mutta uskoin, että tarvitsen dopingia päästäkseni huipulle, Hauke sanoi ja pyysi tekojaan anteeksi.

Tapahtumavyöryn avanneessa Seefeldin iskussa pidätettiin viisi urheilijaa.

Münchenin yleisen syyttäjän mukaan tohtori Schmidtin epäillään järjestäneen veridopingia ainakin 21:lle kahdeksan maan urheilijalle, jotka tulevat viidestä lajista. 

Lue myös:

    Uusimmat