Mainos

Donetskin separatistit kielsivät usean avustusjärjestön toiminnan – "ovat rikkoneet lakia"

Itä-Ukrainan Donetskin aluetta hallitsevat separatistit ovat määränneet kansainväliset avustusjärjestöt lopettamaan toimintansa Donetskissa. 

Separatistien mukaan kielletyt järjestöt ovat rikkoneet lakia. He eivät täsmentäneet, minkälaisista rikkomuksista on kyse.  

Kielto koskee ainakin YK-järjestöjä sekä Lääkärit ilman rajoja (MSF) -järjestöä. Kansainvälinen Punainen Risti voi kuitenkin jatkaa toimintaansa Donetskissa.  

MSF vetosi separatisteihin, jotta nämä harkitsisivat vielä päätöstään.   

- Olemme erittäin huolissamme. Lääkärit ilman rajoja on ollut alueen tärkein tekijä, ja nyt meidän pitää lopettaa ihmisten hoitaminen, sanoi järjestön johtoon kuuluva Bart Janssens.  

MSF on tarjonnut välttämätöntä sairaanhoitoa muun muassa diabeteksesta ja munuaisvaurioista kärsiville sekä pyörittänyt tuberkuloosin vastaista ohjelmaa alueen vankiloissa.  

Donetskin separatistit seurasivat päätöksessään Luhanskin separatistihallintoa, joka määräsi MSF:n ja yhdeksän muuta kansalaisjärjestöä poistumaan syyskuun lopulla.  

Separatistit nojaavat Venäjän lääke- ja muuhun apuun. Länsimaisia avustusjärjestöjä ne ovat epäilleet EU:n ja Yhdysvaltojen vakoojiksi.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.