Donets-joen ylityspaikoista muodostui surmanloukku venäläisille – Ukraina julkaisi paljastavaa ilmakuvaa suurtuhoista

Ukraina julkaisi videon Donets-joelta, jossa Venäjä menetti kokonaisen pataljoonan päivässä 2:00
Ukraina julkaisi videon Donets-joen taistelujen jäljistä.

Venäjä on todennäköisesti hävinnyt taistelun Harkovasta, kertoo yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW).

ISW:n mukaan Venäjä näyttäisi vetäytyvän Harkovan kaupungin ympäriltä Ukrainan mittavien vastahyökkäysten jälkeen. Venäjällä on myös ollut vaikeuksia toimittaa lisäjoukkoja alueelle.

Ukrainan joukot ovat onnistuneet estämään Harkovan valloittamisen tai piirittämisen ja ovat karkottaneet Venäjän joukot samaan tapaan kuin Kiovassa, ISW kertoo.

Venäjä kärsi tällä viikolla mittavia tappioita, kun sen joukot epäonnistuivat yrityksessään ylittää Donets-jokea, joka virtaa Donetskin ja Luhanskin alueiden läpi.

Lue tuoreimmat tiedot Ukrainan sodan etenemisestä täältä.

Ukrainan puolustusvoimat julkaisi torstaina Donets-joelta videokuvaa, jolla näkyy tuhoutuneita Venäjän sotilasajoneuvoja ja osin upotettu ponttoonisilta.

Britannian puolustusministeriö vahvisti perjantaina, että Ukraina on onnistunut estämään Venäjän joukkoja ylittämästä jokea. Ministeriön mukaan kuvien perusteella Venäjä on menettänyt joella vähintään yhden pataljoonan.

Kyseisen pataljoonan koosta ei ole varmuutta, mutta arviot ovat vaihdelleet 500–800 sotilaan välillä.

Britannian puolustusministeriön mukaan riskialtis yritys ylittää jokea kertoo Venäjän komentajien paineesta saada edistysaskelia rintamalla.  

Lue myös:

    Uusimmat