Ukraina: Venäläispataljoona tuhoutui iskuissa ponttoonisillalle

Asiantuntija: Venäjällä ei näytä olevan pyrkimystä laajentaa kriisiä 1:55
Asiantuntija: Venäjällä ei näytä olevan pyrkimystä laajentaa kriisiä.

Ukraina tuhosi lähes kaikki venäläispataljoonan panssariajoneuvot niiden yrittäessä ylittää Siverskyi Donets -jokea, kertoo Britannian sotilastiedustelu.

Tuho syntyi, kun ukrainalaisjoukot pommittivat ponttonisillan, jota venäläisjoukot käyttivät. Ukrainalaisviranomaisten mukaan jopa yli 1 000 venäläissotilasta on kuollut, mutta lukuja ei ole pystytty vahvistamaan. Tuhoista on uutisoinut muun muassa BBC.

Britannian puolustusministeriön mukaan tapaus osoittaa venäläiskomentajien paineen edetä Luhanskin alueella.

Joki kulkee Donetskin ja Luhanskin alueella, joka on ollut Venäjän armeijan painopistealue. Britannian puolustusministeriön mukaan Venäjä on keskittänyt joukkojaan juuri kyseisen ylityspaikan läheisyydessä sijaitseviin kaupunkeihin.

Sotilasasiantuntija, kenraalimajuri evp Pekka Toveri arvioi Twitterissä, että hyökkäyksessä saattoi tuhoutua kerralla pataljoonan pääosat.

Forbesin mukaan iskussa tuhottiin muun muassa seitsemän T-72- ja T-80-taistelupanssarivaunua sekä 17 BMP-rynnäkköpanssarivaunua.

MTV sai viestin venäläisten piirittämästä tehtaasta – kuuntele pysäyttävä sanoma 0:56
MTV Uutiset sai ääninauhan Azov-rykmentin varakomentajalta Sviatoslav Palamarilta. Palamar joukkoineen puolustaa Mariupolissa sijaitsevaa massiivista terästehdasta.

Lue myös:

    Uusimmat