Mainos

Donald Trumpin luksushotelli Washingtonissa myy eioota virkaanastujaisaikaan

Donald Trump avasi nimeään kantavan luksushotellin syyskuussa Washingtonissa. Valkoisen talon lähellä sijaitseva hotelli houkuttelee nyt diplomaatteja Trump-samppanjoineen.

– Usko minua, kaikki (diplomaattiset) delegaatiot menevät sinne, hehkutti nimettömänä pysytellyt diplomaatti Lähi-idästä Washington Post -lehdessä.

Trump vannoo virkavalansa 20. tammikuuta. Washington on tuolloin täynnä vieraita. Trump International -hotelli myi satoja dollareita per yö maksavat huoneensa nopeasti, vaikka moni huoneista piti ottaa vähintään viideksi yöksi viisinkertaiseen hintaan.

Yöpyminen ystävällinen ele Trumpille

Washington Post haastatteli useita diplomaatteja, jotka sanovat haluavansa yöpyä Trumpin hotellissa ystävällisenä eleenä presidentille. 

– Miksi en yöpyisi hänen hotellissaan vain muutaman korttelin päästä Valkoisesta talosta, jotta voin sanoa uudelle presidentille että 'pidän valtavasti hotellistasi'. Eikö olisi rumaa tulla kaupunkiin ja sanoa hänelle, että 'yövyn kilpailijasi (hotellissa), eräs aasialainen diplomaatti sanoi.

"Kehottaisin olla yöpymättä"

Jotkut diplomaatit suhtautuvat Trumpin hotellissa yöpymiseen varauksellisemmin.

– Jos olisin yhä hallitukseni palveluksessa, kehottaisin olla yöpymättä siellä, muun muassa siksi, että että se voitaisiin kyseenalaistaa ja pitää erittäin huonona, koska se näyttäisi siltä että yrittäisi ostaa (Trumpin) suosiota hotellilaskun avulla, sanoo Meksikon entinen Yhdysvaltain suurlähettiläs Arturo Sarukhan

Kongressin kirjaston tutkimusosaston mukaan mikään laki ei vaadi presidenttiä luopumaan taloudellista etua tuottavista toimistaan mahdollisten eturistiriitojen takia.

Useat Washingtonin politiikan lainmukaisuutta ja eettisten sääntöjen ja normien noudattamista seuraavat järjestöt kuitenkin kehottavat Trumpia joko realisoimaan omaisuutensa tai perustamaan säätiön, jota johtaisi riippumaton henkilö, jolla ei ole perhesuhteita Trumpiin.

Riittääkö omaisuudenhoidon siirto lapsille?

Trump itse on sanonut siirtävänsä omaisuutensa hoitamisen ja hallinnoinnin lapsilleen epäilysten välttämiseksi. 

Washington Postin mukaan useat politiikan etiikan asiantuntijat sanovat, että omaisuuden siirto lapsille ei poista epäilyksiä siitä, että Trump käyttäisi presidenttiyttään varallisuutensa lisäämiseen. 

Korruptioon erikoistunut lakimies Joseph Farin toteaa Washington Postissa, että Trumpin pitäisi harkita omaisuutensa hoitamisen siirtämistä riippumattomalle henkilölle.  

– Haluamme että johtajamme keskittyy lasersäteentarkasti hoitamaan Yhdysvaltojen ongelmia, eikä niin että hänen huomiotaan veisivät (henkilökohtaiset) kaupalliset asiat. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.