Donald Trump vertasi koronaa Pearl Harborin hyökkäykseen ja syyskuun terrori-iskuihin – "Tämä on pahin hyökkäys koskaan"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jatkanut hyökkäystään Kiinaa vastaan koronaviruksen vuoksi.

Katso yllä oleva video: Trump kertoi aikovansa lakkauttaa koronaviruksen vastaisen iskuryhmän  – ei pukenut maskia kasvoilleen edes suojamaskitehtaalla.

Trumpin mukaan koronapandemia on pahempi hyökkäys Yhdysvaltoja vastaan kuin Pearl Harborin tapahtumat toisen maailmansodan aikana tai syyskuun 11. päivän terrori-iskut vuonna 2001.

– Sitä ei olisi pitänyt tapahtua. Se olisi voitu pysäyttää lähtöpaikassaan. Se olisi voitu pysäyttää Kiinassa. Tämä todella on pahin hyökkäys koskaan: pahempi kuin World Trade Center, pahempi kuin Pearl Harbor, Trump vuodatti toimittajille.

Japanilaisten hyökkäys Pearl Harborin laivastotukikohtaan vuonna 1941 veti amerikkalaiset mukaan toiseen maailmansotaan.

WTC-torneihin tehty terrori-isku puolestaan tappoi liki 3 000 ihmistä ja poiki yhä jatkuvan terrorismin vastaisen sodan.

Koronaviruksen seurauksena on kuollut yli 73 000 amerikkalaista, ja määrän arvellaan nousevan yli sataan tuhanteen kuluvan kuukauden loppuun mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat