Trump ylpeä maansa toiminnasta koronakriisin keskellä – näpäytti ruotsalaisia suorassa lähetyksessä: "He kärsivät todella todella pahasti"

Donald Trump näpäytti Ruotsia ja sanoi Yhdysvaltojen ottaneen johtavan aseman sosiaalisen etäisyyden harjoittamisessa.  

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vähätteli tiistaina Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa koronan vaaroja.

Trump korosti puheessaan influenssan olleen maailman pahin pandemia. 

– Pahin pandemia, joka meillä koskaan on ollut tässä maailmassa, oli flunssa vuonna 1917 ja 1918, ja siihen kuoli 50–100 miljoonaa ihmistä, Trump kertoi.

Presidentti kertoi ylpeänä, että Yhdysvallat on ottanut johtavan aseman sosiaalisen etäisyyden harjoittamisessa. Maan terveysviranomaisten ohjeistuksilla on hänen mukaansa ollut myönteinen vaikutus pandemian torjunnassa.

– Lähes jokainen maa on toiminut, kuten me olemme toimineet. Päätimme toimia niin. Olisimme muuten menettäneet satoja tuhansia ihmisiä enemmän, Trump sivalsi.

Trump otti esille Ruotsin tilanteen

Trump otti yllättäen puheeksi tiedotustilaisuudessaan esille myös Ruotsin tilanteen. Presidentti kyseenalaisti ruotsalaisten puheet laumaimmuniteetista ja siitä, että sillä olisi myönteisiä vaikutuksia viruksen torjumisessa.

– Ruotsi kärsii nyt erittäin pahasti. Tiedättekö? He puhuvat laumasta. He kärsivät todella todella pahasti.

Toistaiseksi yli 12 000 ihmistä on kuollut koronavirukseen Yhdysvalloissa. Viikottaisten kuolonuhrien oletetaan nousevan ennätyslukemiin tällä viikolla. 

Katso Trumpin lehdistötilaisuus yläpuolelta löytyvältä videolta!

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat