Donald Trump soitti Pharrellin hittiä kampanjoidessaan – artisti uhkaa haastaa presidentin oikeuteen

Trump: En kiellä ilmastonmuutosta, mutta se voi hyvin palata takaisin 0:57

Pharrell Williams ei ole tyytyväinen Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin kappalevalintaan.

VIDEO: Donald Trump ei kiellä ilmastonmuutosta

Hittiartisti Pharrell Williamsin lakimies vaatii Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin lopettavan musiikkinsa soittamisen kampanjatapahtumissaan.

Williams ei innostunut, kun Trump soitti hänen hittikappalettaan Happy kampanjoidessaan Indianassa. Trump soitti kappaletta vain muutama tunti Yhdysvaltoja järkyttäneen joukkoammunnan jälkeen. Pittsburghin kaupungissa sijaitsevaan synagogaan hyökännyt asemies surmasi 11 ihmistä.

– Samana päivänä, kun 11 ihmistä kuoli vainoharhaisen "nationalistin" käsissä, soitit hänen (Williams) hittiään Happy (iloinen) poliittisessa tapahtumassa Indianassa. Maatamme lauantaina kohdanneessa tragediassa ei ollut mitään "iloista" ja sinulle ei oltu annettu lupaa soittaa kappaletta, Williamsin lakimies Howard King kirjoittaa presidentille.

Kingin mukaan kappaleen käyttäminen rikkoo tekijänoikeuslakia. Vuonna 2013 ilmestynyt Happy on yksi tämän vuosikymmenen suurimpia hittejä.

– Pharrell ei ole antanut, eikä tule antamaan sinulle lupaa esittää tai soittaa kappaleitaan julkisesti, King painottaa.

Trump on ennenkin soittanut musiikkia kampanjatilaisuuksissaan ilman artistien lupaa. Muun muassa The Rolling Stones, Aerosmith, Adele ja Queen ovat pyytäneet presidenttiä jättämään heidän musiikkinsa pois kampanjatapahtumistaan.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat