Aerosmithin Steven Tyler vaativana Trumpille: "En anna kenenkään käyttää laulujani ilman lupaani"

Aerosmith-yhtyeen nokkamies Steven Tyler ei halua Donald Trumpin soittavan musiikkiaan kampanjaesiintymisissään.

Aerosmith-laulaja Steven Tyler ei innostunut, kun Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump käytti yhtyeen kappaletta Living on the Edge ennen tiistaina pitämäänsä kampanjaesiintymistä. Tyler julkaisi asianajajiensa avulla lausunnon, jossa hän vaatii Trumpia lopettamaan yhtyeensä kappaleiden käyttämisen kampanjoidessa.

– En anna kenenkään käyttää laulujani ilman lupaani. Musiikkini on aatteita varten, ei poliittisia kampanjoita tai kampanjatapahtumia. Tekijänoikeuksien ja lauluntekijöiden suojeleminen on jotain, minkä puolesta olen puhunut jo ennen kuin tämä hallinto astui valtaan, Tyler sanoo lausunnossa.

Lausunnossa huomautetaan, että kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Trump käyttää yhtyeen musiikkia kampanjoidessaan. Trump soitti yhtyeen musiikkia kahteen kertaan ilman lupaa vuonna 2015 ja sai molemmilla kerroilla huomautuksen.

– Kuten olemme huomauttaneet useaan otteeseen, herra Trump luo väärää kuvaa siitä, että asiakkaamme on antanut luvan käyttää musiikkiaan ja että hän jopa kannattaisi herra Trumpin presidenttiyttä, asianajajien lausunnossa lukee.

Lausunnon mukaan Living on the Edge -kappaletta käyttämällä Trump jatkaa yhtyeen yhdistämistä häneen. Tämä on luonut paljon hämmennystä yhtyeen faneissa.

2015 Trump vastasi Tylerille Twitter-tilillään, kun laulaja oli huomauttanut hänen tavastaan käyttää Aerosmithin musiikkia kampanjoidessaan.

– Vaikka minulla on laillinen oikeus käyttää Steven Tylerin musiikkia, hän pyysi minua lopettamaan. Minulla on parempi kappale ottamaan sen paikan, Trump naljaili.

– Steven Tyler sai enemmän julkisuutta kappalepyynnöllään kuin mitä hän on saanut kymmeneen vuoteen. Hyvä hänelle! Trump jatkoi.

Muusikot ovat vuosien saatossa useaan otteeseen huomauttaneet yhdysvaltalaisia poliitikkoja kappaleidensa luvattomasta käytöstä. Esimerkiksi brittiyhtye Queen on aiemmin nuhdellut Trumpia musiikkinsa käytöstä.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat