Tämän tiedämme Pittsburghin joukkoampujasta: Julkaisi somessa vain hetkiä ennen hyökkäystä

Pittsburgh järkyttyi 1:43

Yhdysvaltojen Pittsburghissa lauantaina tapahtuneesta ammuskelusta pidätetty mies oli julkaissut juutalaisvastaisia viestejä.

Uutisvideo: Ammuskelu järkytti Pittsburghin kaupunkia

Joukkoammuskelusta epäilty on 46-vuotias Robert Bowers, kertovat lukuisat viranomaiset uutistoimisto Reutersin mukaan.

Ampujaa on kuvailtua ulkonäöltään parrakkaaksi ja tukevarakenteiseksi.

"Se on menoa"

Kaksi tuntia ennen kuin ampuja hyökkäsi Pittsburghin kaupungissa sijaitsevaan synagogaan, hän kirjoitti juutalaisvastaisen kommentin sosiaaliseen mediaan.

Ampuja oli kirjoittanut Gab.com-chat-sivustolle juutalaisia pakolaisia auttavasta voittoa tavoittelemattomasta HIAS-järjestöstä (Hebrew Immigrant Aid Society). Miehen mukaan järjestö tuo maahan tunkeutujia, jotka tappavat hänen kansaansa.

– En voi katsoa vierestä, kun kansaani teurastetaan, Bowers kirjoitti. Viestinsä hän lopetti lausahdukseen "I'm going in", vapaasti suomennettuna "se on menoa".

Sivusto kertoi ottaneensa heti FBI:hin yhteyttä, kun oli huomannut epäillyn ampujan profiilin sivustollaan. Ampujan profiili on suljettu.

Gab.com kuvailee itseään vapaan sanan vaihtoehtona kovemmin moderoidulle Twitterille. Yhtiö tuomitsee kaiken terrorismin ja väkivallan, tiedotteessa kerrottiin.

Kuvia asekokoelmasta

Ampujalla oli viimeisen viestinsä lisäksi aiempaa taustaa palvelussa juutalaisvastaisten kommenttien kirjoittelijana.

Lisäksi hän oli julkaissut noin kuukausi sitten kuvia ampumaradalta, sekä kolmen käsiaseen kokoelmastaan.

Mies oli myös kritisoinut kirjoituksissaan presidentti Donald Trumpia siitä, että presidentti ei ole kitkenyt "juutalaisuuden leviämistä" Yhdysvalloissa.

Trump on tuominnut iskun jyrkkäsanaisesti. Ampumisessa kuoli ainakin kahdeksan ihmistä ja kuusi haavoittui. Joidenkin lähteiden mukaan uhriluku olisi noussut jopa 11 ihmiseen.

Lue myös:

    Uusimmat