Donald Trump kiistää suunnitelleensa 120 000 sotilaan valjastamista Irania vastaan – syyttää valeuutiseksi: "Jos tekisimme jotain vastaavaa, lähettäisimme helkkarin paljon enemmän sotilaita"

Trump syytti New York Timesia valemediaksi 1:24
Video: Donald Trump syytti huhtikuun lopussa New York Timesia valemediaksi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kiistää suunnitelleensa 120  000 sotilaan valjastamista Irania vastaan.

– Mielestäni kyseessä on valeuutinen, ok? Trump kommentoi New York Timesin uutista.

– Voisinko tehdä niin? Ehdottomasti. Mutta emme ole tehneet sellaisia suunnitelmia. Toivon, ettei meidän tarvitsekaan tehdä. Ja jos tekisimme jotain vastaavaa, lähettäisimme helkkarin paljon enemmän sotilaita kun 120 000, Trump sanoi lehdistölle Valkoisessa talossa tiistai-iltana Suomen aikaa.

New York Times kertoi aiemmin, että Yhdysvallat on päivittänyt hyökkäyssuunnitelmansa Iraniin. Uuden suunnitelman mukaan Irania vastaan voitaisiin valjastaa jopa 120  000 sotilasta. Maahyökkäystä ei lehden mukaan kuitenkaan ole suunnitteilla.

Lehti uutisoi, että suunnitelman päivittämistä on vaatinut presidentin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja John Bolton, joka on vuosia kannattanut tiukempaa linjaa Irania vastaan. New York Timesin mukaan on kuitenkin erittäin epävarmaa, että Trump lähettäisi Lähi-itään sotavoimaa, joka vastaisi kooltaan joukkoja Irakin sodassa vuonna 2003.

Lue myös:

    Uusimmat