Donald Trump ilmoitti lykkäävänsä autotulleja jopa puolella vuodella – tullit iskisivät rajusti Uudenkaupungin tehtaaseen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ilmoittanut lykkäävänsä tuontiautojen tullimaksujen nostoa. Trumpilta odotettiin päätöstä viimeistään lauantaihin mennessä siitä, korottaako Yhdysvallat tuontiautojen tullimaksut 25 prosenttiin.

Tulliuhkaan ei kuitenkaan saatu lopullista sinettiä, sillä Trumpin mukaan tullikorotuksiin palataan puolen vuoden kuluessa. Trump sanoi vetävänsä johtopäätöksiä sen perusteella, miten neuvottelut esimerkiksi EU:n ja Japanin kanssa sujuvat jatkossa.

Yhdysvaltain autotullit iskisivät muun muassa Uudenkaupungin autotehtaaseen, jonka valmistamista autoissa merkittävä osa myydään Yhdysvaltoihin.

Presidentti on sanonut, että Yhdysvaltain automarkkina on kärsinyt epäreilusta kilpailusta, jonka ulkomaiset autot ovat aiheuttaneet. Myös kauppaministeri Wilbur Ross totesi, että kotimaisen autonvalmistuksen kutistuminen on vaarantanut myös kansalliselle turvallisuudelle olennaisen tutkimus- ja kehitystoiminnan.

Trump kannustaa kotimaista tuotantoa tulleilla

Jo viime vuonna Trump langetti suurelle osalle maailman maista teräs- ja alumiinitulleja, joihin EU on vastannut korottamalla muun muassa yhdysvaltalaisten moottoripyörien ja joidenkin elintarvikkeiden tullimaksuja.

Trump on pyrkinyt avittamaan kotimaista tuotantoa asettamalla tulleja useille maille. Suurin tullinokittelu kohdistuu Tyynenmeren toiselle puolelle Kiinaan.

Yhdysvallat on korottanut tullimaksuja kiinalaistuotteille, joiden arvo on satoja miljardeja dollareita.

Juttua täydennetty kello 19.38.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja