Mainos

Donald Trump haluaa rakennuttaa yli 600 kilometriä aitaa USA:n ja Meksikon välille ennen presidentinvaaleja – WP: Laittoi vävynsä vastaamaan operaatiosta

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on laittanut kiistellyn raja-aitansa rakentamisen vävynsä vastuulle, kertoo Washington Post.

Trumpin tyttären Ivanka Trumpin aviomiehen Jared Kushnerin on määrä keskustella Valkoisessa talossa joka toinen viikko valtion viranomaisten kanssa päivittääkseen raja-aidan tilannetietoja.

Avustajien mukaan Kushner kertoi Valkoisen talon virkamiehille olevansa vastuussa raja-aidasta.

Avustajat kertoivat hänen myös linjanneen, että Trumpin mielestä on äärimmäisen tärkeää, että ainakin 400 mailia eli noin 640 kilometriä aitaa olisi rakennettuna ennen kuin seuraava presidentti valitaan. Presidentinvaalit järjestetään ensi vuoden marraskuun alussa.

Kushner on painostanut tulli- ja rajaviranomaisia sekä armeijan insinöörejä nopeuttamaan yksityisten maiden haltuunottoja. Trumpin tavoite on pystyttää reilut 720 kilometriä raja-aitaa ensi vuoden loppuun mennessä.

Washington Postin jututtamien viranomaisten mukaan seuraavien kuukausien aikana pitäisi tehdä yli 800 yksityisomaisuuden haltuunottoon johtavaa hakemusta, jotta tavoitteeseen päästäisiin.

Yksi Trumpin näkyvimmistä vaalilupauksista oli raja-aidan pystyttäminen Yhdysvaltain ja Meksikon väliselle rajalle laittoman maahanmuuton suitsimiseksi. Hän myös lupasi laittaa Meksikon maksamaan aidan rakentamisen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja