Mainos

Salakuljettajat löytäneet Trumpin uudesta raja-aidasta suuria porsaanreikiä – presidentti vähätteli ongelmia: "Ei muuta kuin pannaan irti leikattu palanen takaisin paikalleen"

The Washington Post paljasti eilen salakuljettajien löytäneen Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin uuden raja-aidan heikkoudet: aitaan saa leikattua helposti työkaluilla reikiä. Presidentin mielestä ongelma ei ole merkittävä.

Washington Postin artikkelin mukaan salakuljettajat ovat puhkoneet helposti halvoilla sähkötyökaluilla reikiä aitaan ja tuoneet niiden kautta maahan huumeita ja ihmisiä. Oikeilla työkaluilla aidan murtaminen kestää vain muutamia minuutteja.

Trumpin kauden aikana rakennettu uusi osa raja-aidasta koostuu korkeista, kapeista pilareista, jotka on valmistettu metallin ja betonin sekoituksesta. Washington Postin mukaan kun pilarin alaosa on leikattu läpi, se voidaan helposti tönäistä pois tieltä saaden aikaan aikuisen ihmisen mentävän aukon. 

Trump: Meillä on erittäin tehokas muuri

STT:n mukaan Trump sanoo, etteivät Meksikon raja-aitaan puhkotut reiät heikennä aidan tehoa, koska ne on helppo korjata.

– Meillä on erittäin tehokas muuri. Mutta olipa se miten tehokas tahansa, niin kaikesta pääsee läpi. Se on kuitenkin helposti korjattavissa, ja siksi juuri rakensimmekin sen näin. Ei muuta kuin pannaan irti leikattu palanen takaisin paikalleen, Trump sanoi.

Laittoman siirtolaisuuden torjumiseen tarkoitettu muuri Yhdysvaltain Meksikon-rajalla on ollut yksi Trumpin eniten mainostamia hankkeita hänen presidenttikaudellaan. Kongressi ei kuitenkaan ole suostunut rahoittamaan muurin rakentamista.

Trumpin virkakauden aikana aitaan on kuitenkin käytetty 10 miljardia yhdysvaltain dollaria veronmaksajien rahoja. 

Trump on itse mainostanut aitaa viime viikkoina kutsuen sitä "käytännössä läpäisemättömäksi" ja raja-aitojen "Rolls-Royceksi", jonka yli, ali tai läpi on mahdoton päästä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja