Donald Trump haastoi CNN:n oikeuteen kunnianloukkauksesta – vaatii lähes 500 miljoonan dollarin korvauksia

3:42
Näin Trump puhui lauantaina kannattajilleen ja kuvaili kartanonsa ratsiaa: "Se on häpeä, jollaista maamme ei ehkä koskaan ennen ole nähnyt"

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump on haastanut uutiskanava CNN:n oikeuteen. Trump syyttää CNN:ää kunnianloukkauksesta ja vaatii 475 miljoonan dollarin korvauksia.

Trump jätti haasteensa liittovaltion alueoikeuteen Floridassa. Ex-presidentti syyttää uutiskanavaa "herjauskampanjasta" häntä kohtaan, jonka Trump katsoo johtuvan siitä, että CNN pelkää hänen pyrkivän uudelleen presidentiksi vuoden 2024 vaaleissa.

– CNN on pyrkinyt käyttämään massiivista vaikutusvaltaansa -- oletettuna 'luotettavana' uutislähteenä -- halventaakseen kantajaa (Trumpia) katsojiensa ja lukijoidensa mielissä kukistaakseen hänet poliittisesti, Trumpin asianajajat sanoivat haasteessa.

Asianajajat syyttivät CNN:ää pyrkimyksistä kallistaa poliittista tilannetta vasemmiston eduksi. CNN on heidän mukaansa yrittänyt tahrata Trumpia "skandaalinomaisilla, valheellisilla ja halventavilla" leimoilla, kuten: "rasisti", "Venäjän lakeija", "kapinoitsija" ja "Hitler".

Asianajajat kiinnittivät huomion siihen, että CNN on toistuvasti viitannut Trumpin väitteisiin vuoden 2020 presidentinvaalien vilpistä "suurena valheena" – termillä, joka on perinteisesti yhdistetty Natsi-Saksan johtajaan Adolf Hitleriin.

Trumpilla oli presidenttinä kireä suhde perinteiseen uutismediaan kuten CNN:ään ja New York Timesiin. Hän leimasi ne "valeuutisten" tuottajiksi ja raivosi usein sosiaalisessa mediassa niiden uutisoinnista.

Trump sanoi myös aikovansa lähiviikkoina ja -kuukausina nostaa oikeusjuttuja useita muitakin uutismedioita vastaan. Hän sanoi lakitiiminsä saattavan ryhtyä toimiin myös kongressin komiteaa vastaan, joka tutkii Trumpin kannattajien mellakointia kongressitalolla tammikuussa 2021.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja