Dodge Charger SRT Hellcat – maailman nopein henkilöauto

Näillä sanoin Dodge ylpeänä esittelee uutta huippumalliaan. Sanoille löytyy myös katetta. Pellin alta löytyy kompressoriahdettu 6,2-litrainen Hemi V8, joka tuottaa 527 kW (717hv) ja 880 Nm väännön. Kyseessä on tehokkain Chryslerin valmistaja sarjatuotantoauton V8.

Moottorin jatkeena toimii kahdeksanvaihteinen alunperin raskaaseen käyttöön suunniteltu automaattivaihteisto. Sitä on muokattu sporttisempaan moneen sopivaksi ja vaihtoaika parhaimmillaan on 160 millisekuntia. Vertailun vuoksi Porschen PDK-kaksoiskytkinvaihteiston vaihtoaika on alle 100 millisekuntia. Veto välitetään takapyörille, missä pidosta huolehtii parhaansa mukaan tasauspyörästön lukko.

SRT Hellcatin suorituskyky on vakuuttava. Sataseen autolla kerkeää alle neljässä sekunnissa, mutta kunnioitusta herättävää on amerikkalaisten usein mittaama varttimailin aika: 11 sekuntia – Ferrari 458 Italialla samaan menee 11,5 sekuntia. Huippunopeutta valmistaja lupaa 328 km/h, mikä tekee Hellcatista nopeimman sarjatuotannossa olevan neliovisen sedanin. Hidastuvuudesta puolestaan huolehtivat edessä massiiviset kuusimäntäiset Brembon valmistamat jarrut.

Suoranopeuksien ohella auton ajettavuuteen on myös kiinnitetty huomiota ja tässä auttaa kolmiasentoinen alustansäätö. Alustan lisäksi kuljettaja voi säätää vaihteiston vaihtonopeutta, luistoneston herkkyyttä sekä moottorin tehoa.

Dodge Charger SRT Hellcatin tuotanto alkaa ensi vuoden alkupuolella.

Katso Dodge Charger SRT Hellcatin esittely Youtubesta

Lue myös:

    Uusimmat