DNA-testit eivät pystyneet selvittämään, kumpi identtisistä kaksosista oli pikkuvauvan isä – oikeus määräsi molemmat maksamaan elatusmaksuja

Brasilialaiset identtiset kaksoset huijasivat naisia esiintymällä toistensa identiteeteillä. Miesten pyrkimyksenä oli hurmata mahdollisimman monta naista ja välttää mahdolliset seuraukset. 

Brasilian oikeuslaitos on määrännyt kaksi identtistä veljestä maksamaan elatusmaksuja lapsesta, jonka biologista isyyttä ei ole pystytty tunnistamaan. Molemmat miehet kiistivät isyyden. 

Tuomari Filipe Luís Peruca sanoi olevan ilmeistä, että miehet ovat huijanneet naisia esiintyen toistensa nimillä ja kasvoilla. He myös luulivat voivansa välttää elatusmaksut, koska heidän DNA:nsa ovat identtiset keskenään. 

Oikeus määräsi molemmat miehet merkittäväksi isäksi lapsen syntymätodistukseen ja maksamaan elastusmaksuja lapsesta. 

Henkilöllisyyden piilottelu oli tarkoituksellista

Toinen miehistä oli tavannut lapsen äidin yhteisten tuttujen järjestämissä juhlissa. Mies kertoi hänellä olevan kaksoisveli, mutta nainen ei epäillyt mitään ennen kuin mies, jota nainen luuli tapailevansa ja lapsen isäksi, kieltäytyi isyyden tunnustamisesta.

Tuomarin mukaan oli ilmeistä, että miehet tarkoituksellisesti yrittivät piilotella lapsen oikeaa isyyttä.

– Ottaen huomioon tapauksen erikoislaatuisuuden, uskon oikean päätöksen oikeuden kannalta olevan se, mikä hyödyttää kyseistä lasta eniten – näiden miesten kustannuksella, tuomari Peruca sanoi oikeudessa The Independent-lehden mukaan. 

Lue myös:

    Uusimmat