Kohuväite maahanmuuttajien raiskauksesta paljastui keksityksi Saksassa

Saksassa 13-vuotiaan venäläissaksalaisen tytön väitteet maahanmuuttajien raiskauksesta ovat varmistuneet keksityiksi. Tyttö on myöntänyt asian, kertoo muun muassa brittilehti Guardian.

Lehden mukaan asiasta kertovat syyttäjäviranomaiset. Poliisi ja syyttäjäviranomaiset olivat jo aiemmin sitä mieltä, että tytön tarina maahanmuuttajamiesten tekemästä raiskauksesta ei pidä paikkaansa.

Lisa-nimellä tunnettu tyttö oli ehtinyt olla kadoksissa 30 tuntia ja ilmestyi vanhempiensa luo vammoja kasvoissaan. Hän kertoi vanhemmilleen, että hänen kimppuunsa olivat hyökänneet miehet, jotka näyttivät olevan Lähi-idästä tai Pohjois-Afrikasta.

Hän kertoi tulleensa siepatuksi ja kolmen maahanmuuttajamiehen raiskaamaksi.

Kun asiantuntijat kuulustelivat tyttöä kolme päivää myöhemmin, hän myönsi heti, että tarina oli keksitty. Hän kertoi syyttäjille pelänneensä kotiin menemistä, koska hänen koulunsa oli ottanut yhteyttä hänen vanhempiinsa koulussa sattuneen välikohtauksen takia.

Tapauksesta nousi kansainvälinen kohu. Se nostatti Saksan ja Venäjän välille kiistan, jossa Venäjä syytti saksalaisviranomaisia tapauksen peittelystä.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kertoi tiedon tapauksesta tulleen Moskovaan ”ei virallisia saksalaiskanavia pitkin, vaan venäläisyhteisön kautta ja myöhemmin perheen asianajajalta”. Lavrov tuki tytön väitteitä sanomalla, että tämä oli aivan varmasti kadonnut vastoin tahtoaan ja tapauksen yksityiskohdat oli haluttu salata.

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier puolestaan syytti Lavrovia siitä, että tämä yritti hyväksikäyttää tapausta lietsoakseen jo ennestään kuumana käynyttä väittelyä maahanmuuttajista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja