DNA-kaupat toivat myös tavallisille sijoittajille jättipotteja – yksi heistä kertoo MTV:lle osakkeidensa arvon nelinkertaistuneen: "Hatunnoston arvoinen suoritus pääomistajilta"

1:44
Norjalainen Telenor ilmoitti tiistaina ostavansa enemmistön suomalaiselta teleoperaattori DNA:lta.

Pitkäaikainen Findan osakesijoittaja kertoo olevansa tyytyväinen tiistaina ilmoitettuihin DNA-kauppoihin, sillä se merkitsi myös suuromistaja Findan ja PHP Holdingin osakkeiden arvon nousua.

Norjalainen Telenor ilmoitti tiistaina ostavansa suomalaisen matkapuhelinoperaattori DNA:n osake-enemmistön kahdelta suurimmalta omistajalta, Finda Oy:ltä ja PHP Holdingilta. Reippaan neljänneksen DNA:sta omistavan Findan osuus kaupan arvosta on reilut 781 miljoonaa euroa.

Findaan jo vuosien ajan sijoittanut, pyynnöstään nimettömänä pysyttelevä henkilö, kertoo MTV Uutisille olevansa tyytyväinen suuromistajien peliliikkeeseen.

– Pääomistajilta hatunnoston arvoinen suoritus siitä, että he ovat saaneet tämän jutun maaliin. Vaikka muutamat omistavat tahot ovat tienanneet tässä kymmeniä miljoonia, tämä on ehdottomasti ollut myös paras tapa siihen, että yksittäinen puhelinosakkeenkin omistaja saa sen arvon, mikä osakkeella on ollut, sijoittaja kuvailee.

Sijoitusten arvo noin nelinkertaistunut

Pitkäaikaiseksi sijoittajaksi itseään kuvaileva henkilö sanoo omistavansa noin 6 000 Findan osaketta, joten aivan piensijoittajasta ei ole kyse. Osakkeet hän kertoo hankkineensa sijoituspalvelukonserni Privanetistä, josta niitä voi hankkia kuka tahansa.

– En itse kuulu niiden paikkakuntien asukkaisiin, mistä Finda on lähtöisin. Olen ostanut noin 60 ihmisen osakkeet, mutta en ole ostanut niitä kuitenkaan suoraan yksityisiltä ihmisiltä. Osakkeista olen maksanut noin 11–12 euroa kappaleelta, hän kertoo.

Noin kahdeksan vuoden sijoittaminen on tuottanut hedelmää, sillä tällä hetkellä sijoituksen arvo on noin nelinkertaistunut lähtötilanteesta. Arvopaperin mukaan Findan osakkeen ostohinta on tämän jutun julkaisuhetkellä 44 euroa ja myyntihinta 54,5 euroa.

Sijoittajan jalat pysyvät hyvistä uutisista huolimatta maassa, eikä hän luonnehtisi tapausta lottovoittotermein. Suoranaisesta yhden yön onnenpotkusta kun ei ole kyse.

– En itse edusta äkkirikas tai rutiköyhä -tyyppiä sijoittamisessa. Findan omistajille arvo realisoituu nyt, mutta aika näyttää millaista osinkoa jaetaan tai mitä rahoille tehdään Findassa. Sama juttu PHP:ssä. Ei tästä mystiikkaa tai hirveitä otsikoita pääse repimään mihinkään suuntaan, hän kuittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja