Disneyn Lightyear-elokuvaa ei näytetä 14 maassa – naisparin suudelma on liikaa

Pian ensi-iltansa saava elokuva ei miellytä kaikkia.

Walt Disney ei ole saanut lupaa näyttää uutta Pixar-elokuvaansa nimeltään Lightyear 14:ssä Lähi-idän ja Aasian maassa, lähde kertoi maanantaina 13. kesäkuuta Reutersille. Näyttää epätodennäköiseltä, että elokuvaa tultaisiin näkemään myöskään Kiinassa.

Elokuvan päähenkilön, Buzz Lightyearin, läheinen ystävä on naispuolinen avaruusvartija, joka menee naimisiin toisen naisen kanssa. Yhdessä kohtauksessa pari vaihtaa lyhyen suudelman.

Lightyear-elokuvan tuottaja Galyn Susman kertoi Reutersille, että Kiinan viranomaiset olivat pyytäneet elokuvaan leikkauksia, joita Disney kieltäytyi tekemästä. Näin ollen on oletettavaa, ettei elokuvaa nähdä siellä.

Tuottaja Susman tyrmää leikkauspyynnöt.

– Emme aio karsia pois mitään, etenkään jotain niin tärkeää kuin rakastava ja inspiroiva suhde, joka näyttää Buzzille, mitä häneltä puuttuu hänen tekemiensä valintojen vuoksi, joten sitä ei leikata, Susman kertoi Reutersille elokuvan punaisen maton ensi-iltanäytöksessä Lontoossa.

Naisparin suudelma sai niin ikään Yhdistyneet Arabiemiirikunnat kieltämään elokuvan. Heidän mielestään pariskunnan suhde rikkoi maan mediasisältöstandardeja. Homoseksuaalisuutta pidetään edelleen rikollisena monissa Lähi-idän maissa.

Myöskään muun muassa Saudi-Arabia, Egypti, Indonesia, Malesia ja Libanon eivät tällä tietoa näytä elokuvaa.

Lightyear-tieteistoimintaseikkailu on esiosa Toy Story -elokuvasarjalle, ja se saa ensi-iltansa teattereissa Yhdysvalloissa ja Kanadassa perjantaina 17. kesäkuuta.

Disney on aiemminkin kieltäytynyt leikkaamasta saman sukupuolen viittauksia elokuvistaan. Toukokuussa 2022 se ei suostunut poistamaan kohtauksia Marvel-elokuvastaan Doctor Strange and the Multiverse of Madness. Saudi-Arabia ja kourallinen muita Lähi-idän maita eivät näyttäneet elokuvaa.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat