Disneyn klassikkoanimaatioon uudelleenfilmatisointiin muutoksia – nämä hahmot jäävät pois

Disney jättää rasistisina pidetyt kissat pois tulevasta Kaunotar ja kulkuri uudelleenfilmatisoinnista.

Elokuvajätti Disney julkaisee tänä vuonna jopa neljä klassikkoanimaation uudelleenfilmatisointia.

Dumbon, Alladinin ja Leijonakuninkaan jälkeen luvassa on uusi versio vuonna 1955 ilmestyneestä Kaunotar ja kulkuri -elokuvasta. Elokuvaan aiotaan kuitenkin tehdä yksi huomattava muutos.

Disney jättää uudelleenfilmatisoinnista pois alkuperäisessä elokuvassa nähdyt siamilaiset kissat, joita pidetään rasistisina karikatyyreinä. Uudessa elokuvassa ääninäyttelijänä esiintyvä muusikko ja näyttelijä Janelle Monáe säveltää kaksi uutta kappaletta elokuvaa varten. Toinen kappaleista korvaa siamilaisten kissojen laulaman, alkuperäisessä elokuvassa kuullun kappaleen.

Alkuperäisessä elokuvassa kissojen kappaleen esitti Peggy Lee. Kappaleen tarkoitus oli huijata elokuvan ihmishahmoja pitämään lempeää Kaunotar-koiraa vaarallisena.

Disneyn päätös jättää siamilaiset kissat pois Kaunotar ja kulkuri -elokuvan uudelleenfilmatisoinnille on jatkoa studion aiemmin tekemille muutoksille sen klassikkoaimaatioihin, jotka julkaistaan elokuvajättiläisen uudessa Disney Plus -suoratoistopalvelussa. Vuonna 1941 ilmestyneessä Dumbo-piiretyssä ei enää nähdä Jim Crowe -kohtausta ja suoratoistopalveluun ei ilmesty ollenkaan rasistisena pidettyä Song of the South -elokuvaa.

Kaunotar ja kulkuri ilmestyy näillä näkymin ainoastaan kyseisessä Disney Plus -suoratoistopalvelussa, joka julkaistaan 12. päivä marraskuuta Yhdysvalloissa. Tarkoitus on houkutella ihmisiä tilaamaan kyseinen suoratoistopalvelu. Uutta versiota tähdittävät Monáen lisäksi Tessa Thomspon, Justin Theroux, Sam Elliott ja Benedict Wong.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja