Diili-finalisti oli vähällä jättää hakematta kilpailuun: ”Sisäinen ääneni sanoi, että et todellakaan lähde tuonne nolaamaan itseäsi”

Helena Kastikainen tsemppasi itsensä Diilin finaaliin.

Sunnuntaina nähtävässä Diilin finaalijaksossa ratkeaa, kenestä tulee markkinointijohtaja Hjallis Harkimon yritykseen, ja kuka saa viimeiset potkut. Finaalissa nähdään Helena Kastikainen ja Olli-Pekka Villa.

27-vuotias Kastikainen valittiin finaaliin ensimmäisenä. Hän kertoo MTVuutiset.fille, että kun sai kuulla pääsevänsä finaaliin, tunteet olivat ristiriitaiset.

– Olin todella innostunut, mutta fiilis oli samalla sekava. Takaraivossa oli koko ajan tunne, että onko minusta tähän.

Kastikainen kertoo joutuneensa koko kilpailun ajan tsemppaamaan itseään, jotta uskoisi mahdollisuuksiinsa pärjätä tehtävissä. Jo Diiliin mukaan hakeminen vaati häneltä paljon rohkeutta, eikä päätös syntynyt hetkessä.

– Sisäinen ääneni sanoi ensin, että et todellakaan lähde tuonne nolaamaan itseäsi.

Lopulta Kastikainen jätti hakemuksen aivan viime hetkellä. Epävarmuus kuitenkin palasi heti kuvausten alussa, kun hän näki muut kilpailijat ja huomasi, että osa oli häntä kokeneempia ja koulutetumpia. Kastikainen päätti keskittyä kilpailussa vahvuuksiinsa ja heräsi joka aamu ennen muita kilpailijoita, jotta ehti valmistautua päivään.

– Aloitin joka ikisen aamun sillä, että mietin, että pystyn tähän, olen osaava ja kykenevä.

Kastikainen pitää vahvuuksinaan nöyrää oppimisasennetta ja laajoja sosiaalisia verkostoja, joita pystyi hyödyntämään Diilin tehtävissä. Hän kertoo liikuttuneensa siitä, miten pyytettömästi ihmiset olivat valmiita auttamaan.

– Tuntui, etten ollut missään vaiheessa kilpailemassa yksin, vaan tukiverkostoni kanssa.

Diili MTV3-kanavalla sunnuntaina klo 21.

Lue myös:

    Uusimmat