Digitestamentti mahdollistaa viestittelyn läheisille kuoleman jälkeen – tiedätkö, mitä digiomaisuudellesi tapahtuu?

Tiedätkö, mitä digitaaliselle omaisuudellesi tapahtuu kuoleman jälkeen?

Kuoleman jälkeen läheiseltä ihmiseltä jää materiaalin lisäksi jälkeensä myös digitaalista omaisuutta. Maailmalla yleistyvät digitaaliset testamentit mahdollistavat omaisuuden jättämisen läheisille ihmisille.

Sosiaalisen median tilien ja verkkoon säilöttyjen tärkeiden tietojen lisäksi digitestamenttiin voi säilöä terveisiä rakkaille ihmisille esimerkiksi videoiden ja kuvien muodossa. Terveiset haudan takaa saattavat kuulostaa karmivalta ajatukselta, mutta tuoda myös lohtua surun keskelle.

Suomalaiset tekevät tyypillisesti vähän testamentteja. Eritoten digitaalinen omaisuus voi kuitenkin jättää jälkeensä suuren työmäärän omaisille, joiden tehtäväksi jää tilien poistaminen kuoleman jälkeen.

Yksi digitestamentin mahdollistava suomalainen ratkaisu on Enonum-palvelu. Palvelun perustaja Ville Hyyryläinen vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa, mistä digitestamentissa oikein on kyse.

– Käyttäjä saa päättää itse, mitä testamenttiin laittaa. Ne voivat olla vaikka jäähyväiset tai kasvatukselliset neuvot omille lapsille videoina tai kuvina.

Kun tieto kuolemasta saavuttaa digitestamentin tuottavan palvelun, saavat omaiset sähköpostia. Posti sisältää linkin palveluun, johon kirjautuessaan läheinen näkee digitestamentin sisällön.

***


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja