"Diesel-Golfin hintainen" sähkö-Volkkari nyt varattavissa myös Suomessa – sai erikoisen nimen

28:54
Volkswagenin lehdistötilaisuus ID.3-sähköautosta 8. toukokuuta 2019.

Volkswagen on avannut tulevan täyssähköautonsa ennakkovarauskirjat myös Suomessa. Volkswagenin mukaan auton merkitys sille on verrattavissa Kuplaan ja Golfiin, sillä se käynnistää aivan uuden vaiheen saksalaisvalmistajan tarinassa.

Saksalainen Volkswagen esittelee täyssähköisen ID-mallistonsa ensimmäisen auton, ID.3:n, syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä. Tuolloin saadaan myös tarkempaa tietoa auton teknisistä tiedoista.

Oman yksilönsä voi kuitenkin varata jo ennakkoon Volkswagenin suomenkielisellä verkkosivustolla maksamalla 1 000 euron varausmaksun, joka hyvitetään auton ostamisen yhteydessä.

Volkswagen ID.3:n 1ST-erikoismalli on varustettu 58 kWh:n akulla ja sen toimintamatka on jopa 420 kilometriä. Akkua voidaan ladata enimmillään 100 kW:n teholla.

Ennakkovarausvaiheessa Volkswagen ID3. 1ST -erikoismalli on saatavilla kolmella eri varustelutasolla ja neljässä eri värissä.

ID.3 toimitetaan asiakkaille Volkswagenin mukaan CO2-neutraalina. Sekä akkutuotanto että itse auton tuotanto on suunnattu vastaamaan asetettua tavoitetta. Esimerkiksi uusiutuvaa energiaa käytetään tuotannossa aina, kun se on mahdollista.

– Vääjäämättömät päästöt tuotantoprosessissa kompensoidaan erilaisilla vahvistetuilla ympäristöprojekteilla, Volkswagen kertoo tiedotteessaan.

Ennakkovarauskampanjaan osallistuu 29 maata ympäri Euroopan ja saataville tulee 30 000 auton erikoiserä. ID.3 1ST:n tuotanto käynnistyy loppuvuodesta 2019, ja ensimmäisten asiakastoimitusten aika on kesällä 2020.

Volkswagenin suunnitelmissa on toimittaa asiakkailleen 100 000 ID.3-sähköautoa joka vuosi.

ID.3:n perusmallin – ei siis ensimmäisenä saapuvan erikoismallin – veroton hinta on Volkswagenin mukaan alle 30 000 euroa. Viime vuoden lopulla Volkswagen ilmoitti hinnan olevan samoilla nurkilla dieselkäyttöisen Golfin kanssa, joten arvio vaikuttaa pitävän kutinsa.

Lähde: Volkswagen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja