Deodorantti on uskomaton monitoimituote – 5 uutta käyttötapaa

Deodorantti kuuluu varmasti jokaisen hygieniastaan huolehtivan vakiovarusteisiin. Näillä vinkeillä deodorantista kuoriutuu oikea monitoimituote.

Deodorantti voi olla koostumukseltaan suihke, kieppo tai voide. Itselle parhaiten sopivan tuotteen löytää vain kokeilemalla. Jos kokeilu menee kuitenkin pieleen, löytyy tuotteella muitakin käyttötapoja.

Hien muodostumista iholle ehkäisevät erityisen tehokkaasti antiperspirantit, joiden alumiiniyhdisteet tukkivat hikirauhaset. Tavalliset deodorantit ehkäisevät bakteerien kasvua sekä peittävät hien hajua.

Erityisesti reissussa monitoimituotteet ovat kultaakin kalliimpia. Lue viisi vinkkiä, mihin deodoranttia voi käyttää kainaloiden lisäksi.

1. Apua jalkojen hikoiluun

Jos jalat hikoilet herkästi, kokeile sipaista niihin deodoranttia. Deodorantti toimii kuten kainaloissakin: ehkäisee hien muodostumista sekä hajua. Deodoranttia voi rullata jalkoihin ennen nukkumaan menoa, jolloin tuote pääsee kuivumaan iholla.

2. Ehkäisee hiertymien muodostumista

Uudet kengät aiheuttavat silloin tällöin alkuun hiertymistä, mutta tähänkin löytyy helposti apua. Stick-deodorantti eli puikossa oleva kuiva deodorantti toimii myös hiertymien ehkäisyssä. Hiero deodoranttia kantapäihin tai muuhun hiertymille herkkään kohtaan. Deodorantti muodostaa suojan ihon pinnalle, eikä hiertymiä tarvitse pelätä.

3. Hiertävätkö reidet yhteen?

Hameissa ja mekoissa reidet saattavat hiertää ikävästi yhteen. Hiero deodoranttia siis ehkäisemään hiertymiä reisien sisäpuolelle. Deodoranttia voi sipaista myös juoksulenkille lähtiessä.

4. Hyönteisten puremiin

Alumiinia sisältävät antiperspirantit lievittävät nopeasti hyönteisten puremien aiheuttamaa kutinaa. Puremien paranemista ne eivät kuitenkaan nopeuta.

5. Poistaa kynsilakat

Tiesitkö, että spray-deodorantilla voi poistaa myös kynsilakat? Suihkauta deodoranttia parin senttimetrin etäisyydeltä suoraan kynnelle ja pyyhi kynsilakka heti vanulapulla pois. Tässä täytyy olla nopea!

Lue myös:

    Uusimmat