Demokraattien presidenttikisa sai uuden kärkinimen: Entinen varapresidentti Joe Biden lähtee mukaan presidenttikilpaan

Joe Biden ilmottautui virallisesti presidentinkilpaan 3:30

Entinen varapresidentti Joe Biden tavoittelee demokraattipuolueen presidentinvaaliehdokkuutta. Biden ilmoitti ehdokkuudestaan hetki sitten sosiaalisessa mediassa.

76-vuotias Biden on kärkinimi demokraattien presidentinvaalikilvassa. Hän on kerännyt mielipidemittauksissa keskimäärin 28 prosentin suosion. Toisena gallupeissa on Bernie Sanders 20 prosentin kannatuksella.

Joe Bidenia kuvaillaan maltilliseksi demokraatiksi. Hän edustaa keskitietä aikana, jolloin Yhdysvaltojen poliittinen kenttä on jakautuneempi kuin koskaan aikaisemmin. Yhdysvaltalaisäänestäjät myös tuntevat Bidenin paremmin kuin kenenkään muun demokraattien esivaaliehdokkaan.

Bidenin pitkälle uralle mahtuu monia asioita, jotka nykypäivän äänestäjien silmissä näyttävät vanhentuneilta. Biden muun muassa vastusti 1970-luvulla politiikkaa, joka tasoitti mustien opiskelijoiden elämää koulu- ja opintomaailmassa.

Lisäksi hän kannatti 1980- ja 1990-luvuilla ankaraa kriminaalipolitiikkaa, jonka on jälkikäteen todettu syrjineen rotuvähemmistöjä. Viime aikoina Bidenia on riepoteltu hänen suhtautumisistaan naisiin.

Bidenilla on ainakin 19 kilpakumppania demokraattien esivaalissa. Muut kärkiehdokkaat Bidenin ja Bernie Sandersin lisäksi ovat muun muassa senaattori Kamala Harris, entinen edustajainhuoneen jäsen Beto O'Rourke ja senaattori Amy Klobuchar.


Lue myös:

    Uusimmat