Demokraatti: Poliisihallitus on tehnyt valtakunnansyyttäjälle tutkintapyynnön vuotaneesta al-Hol-asiakirjasta: "Salassa pidettävää tietoa on vuodettu julkisuuteen"

4:45
Unicefin Syyrian osaston viestintäjohtaja Salam Al-Janabi kertoi al-Holin tämänhetkisistä olosuhteista MTV Uutiset Livessä 11. joulukuuta.

Poliisihallitus on tehnyt rikosilmoituksen valtakunnansyyttäjän toimistolle julkisuuteen vuotaneesta al-Hol-asiakirjasta.

Asiasta kertovan Demokraatin mukaan kyse olisi siitä, että poliisissa on vuotanut salassa pidettäviä asioita. Demokraatin haastattelema poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen pitää mahdollisena, että poliisissa on tapahtunut tietovuoto.

– On syytä epäillä, että siinä on toimittu laittomasti ja on vuodettu salassa pidettävää tietoa julkisuuteen, Kolehmainen sanoo Demokraatille.

Kyse on mediassa kerrotusta asiakirjasta, jossa käsitellään suunnitelmaa palauttaa Syyrian al-Holin leiriltä palautukseen suostuvat suomalaiset. Kyseinen asiakirja on päivätty 21.11.2019.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja