Mainos

Demokraatti: Jutta Urpilainen ei presidenttiehdokkaaksi

SDP:n kansanedustaja Jutta Urpilainen ei lähde presidenttiehdokkaaksi, hän kertoo Demokraatti-lehdessä julkaistussa kirjoituksessaan.

Urpilainen perustelee päätöstään perhesyillä.

Urpilainen toteaa, että ehdokkaaksi lähtö tarkoittaa käytännössä vajaan vuoden mittaista kokonaisvaltaista kampanjaa, jota käydään joka puolella maata ja jota ei voi ulkoistaa kenellekään muulle. Hän myöntää, että päätös oli todella vaikea.

– Kuuntelen omatuntoni ääntä. Olen tullut tulokseen, että tässä elämäntilanteessa jatkan työtäni aktiivisena parlamentaarisena vaikuttajana niissä tehtävissä, joita minulle suodaan. Vapaa-aikani vietän perheen – mieheni ja lapseni – kanssa.

Puheenjohtaja Antti Rinne myöntää Demokraatille toivoneensa Urpilaiselta toisenlaista ratkaisua, mutta ymmärtävänsä tämän ratkaisun.

– Maa kyllä löytää isiä ja äitejä, mutta lapsi on pieni vain hetken, Rinne sanoi.

SDP:n entinen puheenjohtaja Urpilainen kertoi helmikuun alussa pohtivansa presidenttiehdokkuutta. Presidenttiehdokkaasta on määrä päättää kevään puoluevaltuustossa.

Urpilainen arvioi kirjoituksessaan myös Suomen presidenttejä. Urpilaisen mukaan kaikki hänen tuntemansa presidentit, Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari, Tarja Halonen ja Sauli Niinistö, ovat onnistuneet roolissa kansakuntaa kokoavana arvojohtajana sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtajana.

Urpilainen oli SDP:n puheenjohtajana vuosina 2008–2014 ja toimi viime hallituskaudella valtiovarainministerinä vuosina 2011–2014. Hän jätti hallituksen hävittyään SDP:n puheenjohtajavaaleissa Rinteelle.

Entinen puheenjohtaja Eero Heinäluoma ilmoitti viime kesänä, ettei ole lähdössä ehdolle.

1:49

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.