Mainos

Demokraatit antoivat 10 päivää Trumpin verotietojen luovuttamiseen – "Huolet siitä, mitä komitea tekee verotiedoilla, ovat vailla pohjaa"

5:41
Videolta voit katsoa Huomenta Suomen keskustelun liittyen Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpiin.

Yhdysvalloissa kongressin demokraatit ovat antaneet veroviranomaisille 10 päivää aikaa luovuttaa presidentti Donald Trumpin verotiedot viimeisen kuuden vuoden ajalta.

Asiaa tutkivan edustajainhuoneen komitean demokraattipuheenjohtaja Richard Neal asetti takarajaksi tietojen luovuttamiselle huhtikuun 23. päivän.

Trumpin hallinnon valtiovarainministeri Steven Mnuchin kertoi, että hallinto pohtii asiaa ja antaa vastauksensa määräaikaan mennessä. Mnuchin kritisoi demokraattien asettamaa takarajaa keinotekoiseksi ja varoitti, että verotietojen pyyntö voi toimia ennakkotapauksena verovirasto IRS:n käyttämisestä poliittisena aseena.

Neal puolestaan sanoi, ettei ole IRS:n tai ministeriöiden tehtävä arvioida, mikä on kongressin komitean motiivi verotietojen pyytämisessä.

– Huolet siitä, mitä komitea tekee verotiedoilla, ovat vailla pohjaa, Neal sanoi.

Neal totesi, että jos verotietoja ei toimiteta määräaikaan mennessä, hän tulkitsee sen pyynnöstä kieltäytymiseksi.

Toisin kuin muut viime vuosikymmenien presidentit ja presidenttiehdokkaat, Trump ei ole suostunut julkistamaan verotietojaan. Hän on väittänyt toistuvasti, että ei voi tehdä niin, koska IRS:n selvitykset hänen tuloistaan ovat kesken. IRS on kuitenkin sanonut, ettei se ole este tietojen julkistamiselle.

Trumpin Valkoisen talon virkaatekevä kansliapäällikkö Mick Mulvaney sanoi viime viikolla, etteivät demokraatit koskaan saa presidentin verotietoja nähtäväkseen. Hänen mielestään kysymys verotietojen oleellisuudesta ratkaistiin jo vuoden 2016 vaaleissa, kun Trump äänestettiin presidentiksi, vaikkei tietoja ollut julkistettu.

Demokraattien noustua valtaan edustajainhuoneessa marraskuun välivaaleissa puolue on käyttänyt lisääntynyttä vaikutusvaltaansa muun muassa Trumpin talouskuvioiden selvittelyyn.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja