Mainos

Demarinuoret tylyttävät Perussuomalaisten Nuorten sukupuolikampanjaa: "Epätoivoista huomionhakua"

Perussuomalaiset Nuoret on aloittanut uuden sukupuoleen keskittyvän #tyttö_poika-kampanjan, jolla se vastustaa ”feminismin pyrkimyksiä kyseenalaistaa sukupuolet”.

Nuorisojärjestö haluaakin heivata sukupuolikiintiöt kokonaan.

– Luokittelu kahteen erilaiseen sukupuoleen on hyvin selkeä ja määrittyy suoraan geeneistämme. Kaikki meistä ovat yksilöitä, mutta viimeistään perimä kertoo, kumpaa sukupuolta olemme. Saamme isältä joko Y- tai X-kromosomin sekä äidiltä X-kromosomin. Näitä XY- tai XX-rakennuspalikoitaan ei kukaan ihminen voi kieltää eikä muuttaa, vaikka leikkauttaisi ulkoista olemustaan plastiikkakirurgian avulla millaiseksi tahansa, sanoo Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Tiina Palovuori tiedotteessa.

Nuorisojärjestö kehottaa vanhempia olemaan hämmentämättä lapsiaan sukupuolten kyseenalaistamisella.

Epätoivoinen keino herättää huomiota

Kampanja on saanut osakseen paljon huomiota. Esimerkiksi Demarinuoret kertoo olevansa tyrmistynyt Perussuomalaisten Nuorten kampanjasta.

– Kampanja on avoimesti syrjivä, väheksyy tutkimustietoa ja lietsoo turhaa vastakkainasettelua. Käsitys vain kahdesta sukupuolesta on vanhentunut ja ahdasmielinen. Lisäksi se on äärimmäisen loukkaava, Demarinuorten varapuheenjohtaja Petra Peltonen ilmoittaa järjestön tiedotteessa.

– Miksi Perussuomalaiset Nuoret haluaa hyökätä niitä ihmisiä vastaan, jotka eivät halua määritellä itseään yhteiskunnan normien mukaan? Kampanja vaikuttaa epätoivoiselta keinolta herättää huomiota nyt kun puolueen tilanne on muuten surkea. Tämä tosin ei ole poikkeuksellista kyseiseltä järjestöltä, sanoo Peltonen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.