Delta luopuu Kian maahantuonnista

Kian ja Mitsubishin maahantuontiliiketoiminta siirtyy Delta Motor Group Oy:ltä espanjalaisen Bergé Automociónin hallintaan. Delta Auto Oy jatkaa Kian ja Mitsubishin vähittäismyyjänä.

Bergé Automoción SL (Bergé Auto) ja Delta Motor Group Oy ovat päässeet sopimukseen Kia- ja Mitsubishi-autojen Suomen maahantuonnin myynnistä Bergé Auton hallinnoimalle uudelle yhtiölle. Kian ja Mitsubishin maahantuonnista vastaava uusi yhtiö ryhtyy toimimaan nimellä Bergé Auto Nordics Oy. Liiketoimintakaupan arvioidaan toteutuvan alkuvuoden 2018 aikana. 

Liiketoimintakaupan myötä Deltan maahantuontiliiketoiminnan palveluksessa oleva henkilöstö siirtyy uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Liiketoimintakaupan piirissä on 50 työntekijää. Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi on valittu Delta Motor Group Oy:n maahantuontitoimintojen johtaja Miska Tammelin.

Osapuolet eivät julkista tietoa kaupan taloudellisista yksityiskohdista.

Bergé myy vuosittain noin 130 000 ajoneuvoa. Näistä Kia-merkkisiä on yli 40 000 ja Mitsubisheja noin 30 000.

Lähde: Delta Auto

***

3:14

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.