Mainos

Dell vetää yli neljä miljoonaa akkua markkinoilta

Dell:n mukaan yhtiön akkuihin liittyy ylikuumentumis- ja tulipaloriski. Akkujen kennot on valmistanut Sony, ja niitä on käyetty myös Applen tietokoneissa.

Tietokonevalmistaja Dell vetää markkinoilta 4,1 miljoonaa kannettavissa tietokoneissa käytettävää akkua. Yhdysvaltalaisyhtiö varoittaa, että sen akkuihin liittyy ylikuumentumis- ja tulipaloriski.

Turvallisuusriskin sisältäviä akkumalleja on käytetty Dellin Latitude-, Inspiron- ja Precision-koneissa. Valtaosa eli noin 2,7 miljoonaa kappaletta viallisista akuista on myyty Yhdysvalloissa.

Yhtiön tiedottajan mukaan akkujen myynti lopetettiin viime kuussa, mutta kaikkiaan niitä on ollut markkinoilla huhtikuusta 2004.

Dell syytti tuotevirheestä akkujen kennot valmistanutta Sonya. Vastaavia akkuja on käytetty myös Applen tietokoneissa, mutta se ei vielä ole ottanut kantaa laitteiden poistamiseen markkinoilta.

Dell ryhtyi vetämään akkuja markkinoilta, kun Yhdysvaltain tuoteturvallisuudesta vastaava toimikunta oli saanut kuusi ilmoitusta akkujen ylikuumenemisesta. Tuotevirheestä on aiheutunut omaisuusvahinkoja, mutta ei henkilövahinkoja.

Markkinoilla tuotevirheen arvioitiin vahingoittavan Dellin imagoa. htiö korosti, että sen tulokseen tilanne ei vaikuta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.