Mainos

Delfinaarion sulkeminen jakaa lukijoita: "Viherpiipertäjät tuhosivat tämänkin"

MTV Uutisten lukijoilla on lämpimiä muistoja Tampereen Särkänniemen delfinaariosta, jonka sulkemisesta uutisoitiin tänään.

Osa ihmetteli sulkemista ja osa ymmärsi. Erittäin monet toivoivat, että delfiinien uusi koti olisi eläimille sopiva.

"Monta kertaa on tullut käytyä, ja liikuttuneena seurannut kuinka taitavia eläimiä ne on. Silti minusta järkevä päätös, osalla tulee ikä vastaan, ja uusia kun ei ole saatu, niin loppu tulee väkisinkin. Toivottavasti löytyy hyvä sijoituspaikka", kertoo lukija muistojaan.

"Delfiinit olivat ihania. Mielestäni ehkä kuitenkin liian pieni uima-allas vaikkakin ei mikään pieni. Tuskin heidän olot huonot ovat. Tiedä sitten onko ne paremmat muualla", kirjoittaa taas toinen lukija.

Perustamisvuodesta asti muistoja

Monet lukijoista olivat käyneet delfinaariossa heti sen perustamisen jälkeen. Särkäniemen delfinaario avattiin yleisölle kolmekymmentä vuotta sitten, vuonna 1985.

"Delfinaariossa kävin jo sen perustamisvuonna ja sen jälkeen kun omia lapsia on huvipuistoon viety on Särkänniemi aina ollut se ainoa oikea koska siellä on delfinaario, jotain ainutlaatuista jota ei muualla ole! Valitettavaa että viherpiipertäjät tuhosi tämänkin. PowerPark on jäljelle jäävistä nyt se ainoa joka kykenee erottumaan massasta, parkkipaikat, paikan yleinen siisteys ylivertaista, monipuolisuus Karttingista huvipuistoon nuorimmasta vanhimpaan löytyy viihdykettä ja tähän ei kykene nyt muut", sanoo pettynyt lukija. 

"Olen käynyt monesti. Oli aikanaan itselle ja nykyään omalle pojalle Todellinen Elämys. Typerä päätös tämä."

"Kävin delfinaariossa lapsena ja olisin vienyt lapsenikin sinne. Hieno kokemus ja upea show! Delfinaarion vastustajat pyrkivät parantamaan omaa pahaa oloaan nyt väärässä paikassa.."

Monella oli lämpimiä muistoja lapsuudesta, kun Särkänniemessä sai kohdata eksoottisia eläimiä.

"Olin n. 10-vuotias kun kävin siellä ekan kerran, olin kummini kanssa. Sain silloin delfiinien katsomoon potkaiseman pallon itselleni ja se on tallessa vieläkin", muistelee 35-vuotias lukija.

"Lapsena olen monena kesänä käynyt Särkänniemessä ja joka kerta delfinaario oli yksi reissun parhaista hetkistä. Kerran pääsin jopa altaan reunalle antamaan delfiineille kaloja ja silittämään yhtä niistä. Se on yksi ihanimmista kesälomamuistoista Särkänniemestä. Omat lapseni eivät ikävä kyllä pääse sellaista kokemaan."

"Parempi näin"

Lopettamispäätöstä myös ymmärrettiin. Erityisesti delfiineille toivottiin hyvää loppuelämää.

"Hyvä, että lopetetaan. Epäluonnollinen ympäristö delfiineille."

"Olen käynyt. Vanhempani käyttivät ja olen käynyt omien lapsien kanssa muutaman kerran myös. Kivahan niitä on katella. Taitavia temppuilijoita. Toivon, etteivät joudu kärsimään siirrossa ja olisi hyvät oltavat/virikkeitä loppuelämäksi."

"Delfiininäytökset olivat yleensä päivän kohokohtia huvipuistossa, kerran sain silittää delfiinin kuonoa. Hyviä muistoja jäljellä, mutta parempi näin että delfiinit pääset isompiin vesiin uimaan ja nauttimaan loppuelämästä." 

Tämänhetkisen tiedon mukaan delfiinit siirrettäisiin ensi keväänä, mutta sijoituspaikka on Särkäniemen mukaan yhä auki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.