Mainos

"Delfinaarion työntekijät surullisia – kokeneet kritiikin kohtuuttomana"

Särkänniemen delfinaarion sulkeminen oli sen verran kova päätös työntekijöille, että heidän toiveestaan mediaa ei tänään päästetty sisälle rakennukseen.

MTV Uutistenkin kuvaaja sai tyytyä kuvaamaan betonirakennuksen harmaita ulkoseiniä ja autioita huvipuistoa. 

Työntekijöille yt-neuvottelujen tulos tarkoittaa delfiininhoitajan töiden loppumista. Toimitusjohtaja Miikka Seppälän mukaan työntekijät ovat olleet työlleen omistautunutta väkeä ja osa on kokenut delfiinien hyvinvointiin liittyvän kritiikin kohtuuttomana. Nyt työ päättyy, mutta Seppälä kertoo huvipuiston tarjoavan kaikille korvaavia tehtäviä. 

Näyttää siltä, että joissain ihmisissä ikävää mieltä aiheuttava sulkemisuutinen on haluttu pitää erillään uuden toiminnon lanseeraamisesta. Huomenna huvipuisto tiedottaa, mitä tiloissa jatkossa tapahtuu.

– Olisin itse halunnut kertoa asiasta jo tänään. Pitää kuitenkin ymmärtää, että yhteistyökumppani halusi olla mukana tiedottamassa. Se on jotain todella huikeaa, lupaa Seppälä. 

Sen verran on tiedossa, että altaisiin ei enää jatkossa lasketa vettä eikä tilaan tuoda eläimiä. Kohde on suunnattu lapsiperheille kuten Särkänniemen toiminta muutenkin. Ikeaa ei tule, koska sellainen Tampereella jo on, toimitusjohtaja vahvistaa naureskellen. 

Tarjolla olisi ollut monia vaihtoehtoja, mutta Seppälän mukaan vaikeampi rasti oli löytää sellaista toimintaa, joka kiinnostaa asiakkaita ympärivuotisesti. Tilaa joka tapauksessa riittää. 

– Rakennuksessa on noin 4000 neliömetriä tilaa ja korkeutta on parhaimmillaan yli 12 metriä. Altaisiin mahtuu 2,5 miljoonaa litraa vettä eli enemmän kuin joissain kylpylöissä. 

Suunnitelmien mukaan neljä delfiiniä siirretään Särkänniemestä ensi keväänä, todennäköisesti johonkin toiseen eurooppalaiseen delfinaarioon. Sijoituspaikkaa ei ole vielä päätetty. Eläinten lopettamista ei pidetty vaihtoehtona. 

– Ne ovat perusterveitä eläimiä, joilla voi olla kymmeniä vuosia elinaikaa jäljellä. Se ei olisi tuntunut oikealta, Seppälä sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.