Mainos

Danielin hurja bisnes: Muumimukeja myymällä jo miljoonan kruunun liikevaihto!

Suomalaistaustainen Daniel Vittikko osti ensimmäisen muumimukinsa sattumalta kaksi vuotta sitten. Nykyään hän on yksi Ruotsin kuumimmista nimistä, kun puhutaan muumimukien keräilystä. Viime vuonna mies myi mukeja lähes sadallatuhannella eurolla ja perusti yrityksen harrastuksensa ympärille.

Lukuisat ihmiset juovat aamukahvinsa muumimukista, mutta harva ymmärtää, kuinka arvokkaita osa näistä tutuista mukeista voi oikein olla. Harvinaisimmista kappaleista on maksettu jopa tuhansia euroaja. Yksi mukien arvon ymmärtäneistä on ruotsalaisopettaja Daniel Vittiko, 34, joka päätyi tuottoisan harrastuksensa pariin sattumalta nettiä selatessaan.

– Surffailin ympäriinsä ja uteliaisuuteni heräsi, kun huomasin yksityishenkilön myyvän niitä. Ymmärsin, että tässä voisi olla bisneksen paikka. Ostaisin mukin kolmella tuhannella kruunulla ja myisin kuudella tuhannella, Vittiko kertoo Expressenille.

Pian muumimukiharrastus alkoi viedä yhä suuremman osan Vittikon vapaa-ajasta. Hän kertoo välittävänsä vuodessa muutamia tuhansia mukeja.

– Viime vuonna myin Fazerin tilaaman jouluaiheisen muumimukin vuodelta 2004 79 000 kruunulla, mies paljastaa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tällä hetkellä miehelle on myynnissä saman sarjan muki hintaan 89 000 kruunua, eli noin 9250 euroa. Vittiko kertoo hankkineensa alkuperäisessä pakkauksessa olevan mukin vuosi sitten Etelä-Suomesta.

– Ostajia on aina, täytyy vain olla kärsivällinen, mies kertoo ja toteaa, että joskus mukien myyminen voi vaatia tapaamisia ja hintaneuvotteluja. 

Harrastuksesta tuli täyspäiväinen työ

Valtaosan mukeista mies ostaa Suomesta ja myy ne edelleen Ruotsin ja Norjan markkinoille osto- ja myyntisivuston kautta. Vittiko perheineen asuu Haaparannassa, vain kivenheiton päässä Suomesta, mikä helpottaa mukien hankkimista ja vähentää postikuluja. 

Vittiko kertoo, että hänen valokuvaajana työskentelevä vaimonsa on yhtä innoissaan muumimukeista kuin hänkin. Mies kuitenkin epäilee, että hänen lapsensa saattavat olla hieman kyllästyneitä isänsä intohimoiseen harrastukseen. 

Lapset saavat kuitenkin kestää Muumeja vielä hyvän aikaa, sillä Vittikon harrastus on muuttumassa kovaa vauhtia työksi. Huhtikuun alussa mies perusti toiminnalleen osakeyhtiön, jonka liikevaihdon hän arvioi pyörivän tällä hetkellä noin miljoonassa kruunussa. 

Vittikon tulevaisuudensuunnitelmissa on avata myös fyysinen Muumi-myymälä nettikauppansa rinnalle. 

Lähde: Expressen

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.