Mainos

Joonas, Rasmus ja Eemil matkustivat Japaniin saakka huippuharvinaisten muumimukien perässä – kolmikko aikoo netota keräilykappaleilla sievoisia summia

Japanissa avattiin lauantaina muumipuisto. Puistossa myytiin Arabian valmistamaa erikoiskuosilla koristeltua muumimukia, jonka perässä paikalle matkustivat myös Joonas VeikkolaRasmus Rantanen ja Eemil Tuominen.

Jo avajaispäivänä muumimukin myyntipisteelle kiemurteli yli sadan ihmisen jono. Ostorajoitus oli asetettu kahteen mukiin yhtä ostajaa kohden.

Kolmikko oli saapunut Japaniin Turusta. Muumimukeja välittävän Muumimukit rahaksi -yrityksen omistajakaksikon tavoitteena oli saada ostettua huomattava määrä mukeja.

Ostorajoituksen takia saaliina oli kuusi mukia. Mukit on tarkoitus myydä Suomessa halukkaille.

– Nyt kun täällä oli tämä ostorajoitus, niin se varmasti vaikuttaa hintaan. Se meidänkin hintalappu varmaan korkeammaksi, kuin mitä alkuperäisesti oli tarkoitus, Veikkola analysoi.

Suolainen hinta huutokaupassa

Pohjahintana on tällä hetkellä noin kolmesataa euroa per muki.

– Suomalaisessa verkkohuutokaupassa joku myy näitä mukeja jo lähemmäs kolmella sadalla eurolla, vaikka varmuutta muumimukin toimittamisesta ei vielä edes ole. Sillä henkilöllä ei ole edes lippua tänne avajaisiin, Rantanen kertoo.

Kaverukset ryhtyivät ostamaan ja myymään mukeja harrastepohjalta vuonna 2014. Yritys perustettiin vuonna 2017 ja se työllistää tällä hetkellä kaksi henkilöä.

Idea yrityksen perustamisesta saatiin, kun Rantanen myi opiskeluajan rahapulaansa helpottaakseen vanhempien 90-luvulla ostamia muumimukeja. Mukeista saatu rahasumma ylitti reilusti odotukset.

– Ostamme ihmisten Muumimukeja, käytännössä kaikki mitä irti saadaan, ja myydään niitä eteenpäin, Veikkola kertoo.

– Niitä on kaikilla, mutta jotkut haluavat niitä aika paljon enemmän kuin toiset. Halusimme toimia yhteytenä heidän välillään, Rantanen täydentää.

Tove Janssonin mukin kuosissa näkyvä piirros on tehty jo vuonna 1956 Föreningsbankenin mainokseen.

Piirrosta ei ole käytetty aikaisemmin tässä muodossaan missään muussa muumituotteessa. Mukin on suunnitellut Tove Slotte, joka on vastannut lähes kaikkien muumimukien suunnittelusta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja