Mainos

Daniel Craig MTV3 Uutisten haastattelussa: Tiedän kaksi asiaa Suomesta

Kun herra James Bond, näyttelijä Daniel Craig kuulee, että toimittaja tulee Suomesta, hän puhkeaa puhumaan ilman ensimmäistäkään kysymystä.

– Hei, jos minä aloittaisin tämän haastattelun. Olen kuullut, että teillä Suomessa on ainakin 20 sanaa kuvaamaan lunta sekä juopottelua.

– Äh, tuota...,kyllä. Kumman valitset, vastaan tietäen, etten keksisi tähän hätään puoliakaan sanoista.

– No tehän voitte kuvata kaikki juopumisen asteet tuolla sanavarastolla. Lumi ja känni, mitä muuta sitä ihminen tarvitseekaan, Craig huokaisee.

Nyt on kulunut jo 30 sekuntia siitä vajaan viiden minuutin ajasta, joka suodaan toimittajalle yhtä haastattelua kohden. Lontoolaisen luksushotellin käytävillä käy pöhinä, kun toimittajat ramppaavat huoneesta toiseen Craigin, Javier Bardemin sekä uuden elokuva Bond-tyttöjen Naomie Harris sekä Bérénice Marlohen luona.

"Bondin oli pakko uudistua"

Daniel Craig on hyväntuulinen ja huumorintajuisen oloinen kaveri. Ja mikäpä on ollessa, kun voi hyristä tyytyväisenä Skyfall-elokuvan saaman palautteen äärellä. Sam Mendesin ohjausta pidetään komeana ja meininki on rennompaa verraten viime vuosien hiukan tosikkomaiseen jyskytykseen.

– Näköjään meidät on nyt ymmärretty oikein.

Craig esiintyy nyt kolmatta kertaa James Bondina ja sanoo itsekin, että edelliset elokuvat olivat vähän liian mekaanisia. Filmitähti heittää yllättävänkin tiukkaa kritiikkiä.

– Kun teimme kahta edellistä, Casino Royal- ja Quantum of Solace-filmejä, ajattelin, että on nyt pantava pöytä puhtaaksi. Bond-hahmon piti löytää itsensä uudelleen. Edelliset filmini olivat väkivaltaisia, ja Bond oli yksioikoinen käsikassara. Nyt piti lähteä uusille urille.

– Ajattelin, että jos vielä jatkamme, pitää olla tietysti hyvä juoni, mutta enemmän huumoria ja kepeyttä. Taisimme onnistua.

Itkua vai hikoilua?

Skyfall paljastaa jotain Bondin lapsuudesta, ja hänet nähdään jopa kyynelehtimässä. Craig keskeyttää nopeasti toimittajan pehmoiluväitteet.

Bond kestää isältä pojalle

James Bondin luoja Ian Fleming oli toisen maailmansodan aikana brittien tiedustelu-upseeri, joka ei koskaan päässyt tositoimiin. Hänellä oli toimistonsa tylsyydessä aikaa kehitellä miehekkäämpi seikkailuja. Lopulta syntyi hahmo, joka on ollut suuri menestys.

– Miksi? Enpä tiedä, väittää Craig ensin. No ovathan elokuvat aina olleet korkealaatuista viihdettä ja perheet ovat katsoneet niitä yhdessä.

Skyfall-elokuvassa "hyvää tyttöä" esittävä Naomie Harris selittää suoremmin:

– Miehet haluavat olla kuin Bond ja naiset haluavat Bond-miehen seuraan. James Bond keksitään aina uudestaan, hän elää varmasti seuraavat 50 vuottakin. En osaa paremmin sanoa, olisin kai muuten elokuvan tuottaja.

Naiset entisellään

Uudistuneessa Bondissa naisten osa on kuitenkin jotakuinkin entisellään. Naomie Harrisilla lienee sentään saumat vakiinnuttaa paikkansa seuraavissakin osissa (syy selviää elokuvassa), mutta pahistyttö Bérénice Marlohe jäänee yhden elokuvan tähdeksi. Se ei häntä haittaa, koska hänestä tuli nyt Ranskassa tähti.

– Minut on otettu kotimaassani hyvin vastaan. Tämä on joka tapauksessa urallani valtava kokemus.

– Ei ei! Se on hikoilua!

No, kyllä se on itkua, mutta siihen on todella syynsä.

Sitten tulevat vuolaat kehut ohjaaja Mendesille, joka on itse asiassa draaman tekijä - ja se näkyy.

– Sam kasvatti itseluottamustani. Hän kannusti luomaan kohtauksia, improvisoimaan - ja nauttimaan joka hetkestä näyttelemisessä.

Samaan värssyyn yhtyy Raoul Silvana pahiksen roolin vetävä Javier Bardem. Espanjalaisnäyttelijä on jo noukkinut Oscarin psykopaattisena pahana Coenin veljesten Menetetty maa-elokuvassa.

– Pidin Silvan roolistani nimenomaan siksi, ettei hän ole mikään suuruudenhullu maailman tuhoaja, kuten Bond-pahis usein on. Silva on entinen Bondin kollega, joka janoaa kostoa entiselle agenttipomolleen M:lle. Silvaa voi jopa ymmärtää.

Sanon Bardemille, että elokuva on paikoin kuin näytelmää.

– Kyllä. Sam Mendes on loistava näyttämöohjaaja. Action-elokuvissa on usein kiire, Sam sai meidät tekemään kohtaukset turhia reuhtomatta. Valmistelin hahmoni pitkälle Samin kanssa yhdessä. Ja hän kannusti: "Tuo siihen oma juttusi, eikä vain se mitä on kirjoitettu".

Katso Daniel Craigin haastattelu (Kymmenen uutiset 24.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.